Hľadaj Zobraz: Univerzity Kategórie Rozšírené vyhľadávanie

45 026   projektov
0 nových

Skúmanie možnosti výroby kompozitného materiálu Volfrám-Grafit

«»
Prípona
.pdf
Typ
semestrálna práca
Stiahnuté
7 x
Veľkosť
0,4 MB
Jazyk
slovenský
ID projektu
38123
Posledná úprava
16.11.2011
Zobrazené
769 x
Autor:
zahro
Facebook icon Zdieľaj na Facebooku
Detaily projektu
Popis:
Úvod
Vývoj zložených materiálov spevnených vláknami závisel v minulosti najmä od spevňujúcich vlákien a od výroby zložených materiálov. Vývoj kompozitných materiálov napreduje hlavne pre rozvoj technológii a potreby stále kvalitnejších a odolnejších materiálov oproti bežne dostupným materiálom, napr. oproti kovom. Kompozitné materiály sa zdokonaľujú aj vďaka neustálemu rozvoju leteckého, vesmírneho, automobilového a tiež aj elektrotechnického priemyslu.  

Cieľom vývoja kompozitov s kovovou matricou je výroba materiálov ktoré dosahujú vyššiu pevnosť, nízku teplotnú rozťažnosť a dobrú elektrickú a tepelnú vodivosť. Dôležité sú aj ďalšie parametre ako ťažnosť, odolnosť voči opotrebovaniu a dobrá korózna odolnosť, ktoré môžu byť dosiahnuté použitím vhodnej kombinácie matrice a spevňujúcich vlákien. Kompozitné materiály sa v dnešnej dobe používajú takmer vo všetkých odvetviach priemyslu. Dokonalé využitie kompozitných materiálov obmedzujú ich vyššie výrobné náklady a pomerne drahé spevňujúce prvky.

Cieľ výskumu
Výroba kompozitu Volfrám-Grafit
Podstata spojenia grafitu s kovom je v tom, že kov po difúzii prenikne do pórov a kapilár grafitu a vytvorí tak kovovú kostru spoja. Základ vetvenia kostry je pevne spojený s kovovou časťou spoja a konce vetiev preniknú do značnej hĺbky grafitu...

Kľúčové slová:

kompozit

volfrám

grafit



Obsah:
  • 1. Výroba kompozitu Volfrám-Grafit
    2. Difúzne procesy
    3. Vlastnosti Volfrámu
    4. Vlastnosti Grafitu
    5. Využitie kompozitov
    6. Hodnotenie mikroštruktúry

Zdroje:
  • ZAHRADNÍK, J., Štruktúra a termofyzikálne vlastnosti kompozitov s kovovou matricou, bakalárska práca, TRNAVA: MTF, 2008, 61s.
  • PILÁT, J., Posúdenie vhodnosti difúzneho zvárania Wolfrámu s grafitom, diplomová práca, STARÁ TURÁ : Chirana k.p., 1986, 66s.
  • MATNET, virtuálny inštitút, dostupné online na http://www.matnet.sav.sk/index.php?ID=1108 [cit. 2011-06-06 10:00 SEČ]
  • MATNET, virtuálny inštitút, dostupné online na http://www.matnet.sav.sk/data/files/1025.pdf [cit. 2011-06-06 10:00 SEČ]
  • MAREČEK, J., Návrh technológie zvárania rotačných anód rtg diagnostických žiaričov, kandidátske minimum, BRATISLAVA : Slovenská vysoká škola technická, 1985, 42s.
  • MATNET, virtuálny inštitút, dostupné online na www.matnet.sav.sk/data/files/1062.ppt [cit. 2011-06-06 10:00 SEČ]
O súboroch cookie na tejto stránke

Súbory cookie používame na funkčné účely, na zhromažďovanie a analýzu informácií o výkone a používaní stránky.

Nastavenia Povoliť všetko