Smernica pre zabezpečenie BOZP v gastronomickom zariadení
Popis:
Účelom tejto smernice je spracovanie bezpečnostných predpisov pre zabezpečenie
bezpečnej a spoľahlivej prevádzky gastronomického zariadenia a obsluhy gastrotechnológií
v zariadení spoločného stravovania. Stanovuje podmienky prevádzky na zaručenie
bezpečnosti a ochrany zdravia pri práci. Pre BOZP prácu musia byť dané prevádzky oddelené
prevádzkovo alebo stavebne.
Kľúčové slová:
pracovisko
smernica
riziká
povinnosti
úrazy
havarijný plán
BOZP
Obsah:
- 1. Varňa – miesto výkonu práce v zariadení spoločného stravovania
2. Zodpovednosť osôb poučených smernicou BOZP
3. Pravidlá bezpečnosti pri práci
4. Popis certifikovaných gastronomických zariadení a možné riziká
5. Povinnosti zamestnancov
6. Úrazy na pracovisku
7. Havarijný plán
8. Zákony, vyhlášky a predpisy súvisiace s BOZP
Zoznam bibliografických odkazov
Zdroje:
- Vyhláška Ministerstva zdravotníctva SR zo 16.augusta 2007 č.533/2007 o podrobnostiach o požiadavkách na zariadenia spoločného stravovania
- Vyhláška MPSVaR SR č.508/2009 Z.z. § 20-poučená osoba
- Stroje a zariadenia v gastronomií a technológia prípravy pokrmov (pre stredné a vyššie odborné školy) Spracovali: Martin Kolouch, Anna Volfová . Nakladatelstvo FORTUNA, Praha 2000
- http://www.jaz.sk
- http://www.rmgastro.sk
O súboroch cookie na tejto stránke
Súbory cookie používame na funkčné účely, na zhromažďovanie a analýzu informácií o výkone a používaní stránky.