Hľadaj Zobraz: Univerzity Kategórie Rozšírené vyhľadávanie

45 118
projektov

Smernica pre zabezpečenie BOZP v gastronomickom zariadení

«»
Prípona
.doc
Typ
semestrálna práca
Stiahnuté
14 x
Veľkosť
0,1 MB
Jazyk
slovenský
ID projektu
36510
Posledná úprava
02.02.2011
Zobrazené
1 668 x
Autor:
student
Facebook icon Zdieľaj na Facebooku
Detaily projektu
Popis:
Účelom tejto smernice je spracovanie bezpečnostných predpisov pre zabezpečenie
bezpečnej a spoľahlivej prevádzky gastronomického zariadenia a obsluhy gastrotechnológií
v zariadení spoločného stravovania. Stanovuje podmienky prevádzky na zaručenie
bezpečnosti a ochrany zdravia pri práci. Pre BOZP prácu musia byť dané prevádzky oddelené
prevádzkovo alebo stavebne.

Kľúčové slová:

pracovisko

smernica

riziká

povinnosti

úrazy

havarijný plán

BOZP



Obsah:
  • 1. Varňa – miesto výkonu práce v zariadení spoločného stravovania
    2. Zodpovednosť osôb poučených smernicou BOZP
    3. Pravidlá bezpečnosti pri práci
    4. Popis certifikovaných gastronomických zariadení a možné riziká
    5. Povinnosti zamestnancov
    6. Úrazy na pracovisku
    7. Havarijný plán
    8. Zákony, vyhlášky a predpisy súvisiace s BOZP
    Zoznam bibliografických odkazov

Zdroje:
  • Vyhláška Ministerstva zdravotníctva SR zo 16.augusta 2007 č.533/2007 o podrobnostiach o požiadavkách na zariadenia spoločného stravovania
  • Vyhláška MPSVaR SR č.508/2009 Z.z. § 20-poučená osoba
  • Stroje a zariadenia v gastronomií a technológia prípravy pokrmov (pre stredné a vyššie odborné školy) Spracovali: Martin Kolouch, Anna Volfová . Nakladatelstvo FORTUNA, Praha 2000
  • http://www.jaz.sk
  • http://www.rmgastro.sk
O súboroch cookie na tejto stránke

Súbory cookie používame na funkčné účely, na zhromažďovanie a analýzu informácií o výkone a používaní stránky.

Nastavenia Povoliť všetko