Hľadaj Zobraz: Univerzity Kategórie Rozšírené vyhľadávanie

45 116
projektov

Spotreba ovocia

«»
Prípona
.doc
Typ
semestrálna práca
Stiahnuté
1 x
Veľkosť
0,4 MB
Jazyk
slovenský
ID projektu
29605
Posledná úprava
02.02.2010
Zobrazené
1 794 x
Autor:
davo321
Facebook icon Zdieľaj na Facebooku
Detaily projektu
Popis:
ÚVOD

Ovocie je nevyhnutnou súčasťou našej stravy. Jeho biologická hodnota je charakterizovaná nízkou energetickou hodnotou ale relatívne vysokým obsahom minerálnych látok, vitamínov, vláknin a iných látok, priaznivo ovplyvňujúcich fyziologické procesy v organizme človeka.

V súčasnosti sa stále viac a viac dostáva do popredia problematika konzumácie ovocia. Na základe odporúčania svetovej zdravotníckej organizácie WHO by mala denná spotreba ovocia predstavovať 600 - 800 g, no na Slovensku bola v roku 2006 spotreba ovocia len 389g denne.

Na základe týchto údajov som sa rozhodol zistiť, koľko ovocia ľudia zaraďujú do svojho jedálneho lístka v súčasnosti. A ak áno, zaujímalo ma, akým druhom dávajú prednosť, podľa akých kritérií si ich vyberajú a podobne.

Kľúčové slová:

štatistika

štatisticky problém

štatistické otázky

štatistické metódy


O súboroch cookie na tejto stránke

Súbory cookie používame na funkčné účely, na zhromažďovanie a analýzu informácií o výkone a používaní stránky.

Nastavenia Povoliť všetko