Spotreba ovocia
Popis:
ÚVOD
Ovocie je nevyhnutnou súčasťou našej stravy. Jeho biologická hodnota je charakterizovaná nízkou energetickou hodnotou ale relatívne vysokým obsahom minerálnych látok, vitamínov, vláknin a iných látok, priaznivo ovplyvňujúcich fyziologické procesy v organizme človeka.
V súčasnosti sa stále viac a viac dostáva do popredia problematika konzumácie ovocia. Na základe odporúčania svetovej zdravotníckej organizácie WHO by mala denná spotreba ovocia predstavovať 600 - 800 g, no na Slovensku bola v roku 2006 spotreba ovocia len 389g denne.
Na základe týchto údajov som sa rozhodol zistiť, koľko ovocia ľudia zaraďujú do svojho jedálneho lístka v súčasnosti. A ak áno, zaujímalo ma, akým druhom dávajú prednosť, podľa akých kritérií si ich vyberajú a podobne.
Kľúčové slová:
štatistika
štatisticky problém
štatistické otázky
štatistické metódy
O súboroch cookie na tejto stránke
Súbory cookie používame na funkčné účely, na zhromažďovanie a analýzu informácií o výkone a používaní stránky.