Typové aplikačné softvérové produkty
Prípona
.doc |
Typ
semestrálna práca |
Stiahnuté
3 x |
Veľkosť
1,2 MB |
Jazyk
slovenský |
ID projektu
7053 |
Posledná úprava
02.12.2017 |
Zobrazené
753 x |
Autor:
- |
Zdieľaj na Facebooku |
Detaily projektu |
Popis:
Spoločnosť Pečivárne Šiška a.s. sa zaoberá výrobou pečivárenských výrobkov. Sídlo má v Bratislave a pobočku v Nitre. Spoločnosť pôsobí na území bývalého Západoslovenského kraja. Je členom Cechu pekárov a cukrárov Slovenska. Na trhu s pečivárenskými výrobkami má stabilné vedúce miesto. Jej najvýznamnejšími konkurentami v odvetví sú najmä spoločnosti Prvá bratislavská pekáreň a.s. a Pekáreň Kristínka a.s. Podiel spoločností na trhu je nasledovný: Pečivárne Šiška 64%, Prvá bratislavská pekáreň 21% a Pekáreň Kristínka 12%. Sortiment produkovaných výrobkov menovaných spoločností je podobný, avšak Pečivárne Šiška ho majú najrozmanitejší, kvôli väčšiemu záberu rôznej škály odberateľov. Výroba produktov sa uskutočnuje v 90% klasickým spôsobom t.j. kvasom. Rozvozy zabezpečuje denne vlastnými nákladnými autami. Spoločnosť používa pri výrobe stroje a technológie renomovaných značiek (MIWE, DIOSNA, RONDO DOGE, PREGESBAUER, HB TECHNIK, ISERNHÄGER). Základom výroby je samozrejme tradičná receptúra. V spoločnosti je tiež vysoký podiel ručného spracúvania cesta. Školení a preverení pracovníci sú zárukou kvality výrobkov. V pečivárňach sú zamestnaní renomovaní pekárski majstri. Pečivárne si v roku 2001 dali certifikovať systém manažérstva kvality podľa noriem DIN EN ISO 9001:2000. Pečivárne získali aj certifikát SLOVAK GOLD za výrobky Chlieb pšenično-ražný a Bosniak ražný. Dosiahnutie kvality a hlavne jej udržanie je hlavným strategickým cieľom Pečivární Šiška. Spoločnosť získala ocenenia zo špeciálnej pekárskej výstavy KOBA z roku 2003 - 2006, tieto ceny získala za chlieb a jednu za bábovkový koláč.
Kľúčové slová:
riadiaci systém
modelovanie procesov
nástroje
pečivo
výrobky
chlieb
Obsah:
- Úvod
Charakteristika spoločnosti Šiška a.s.
A. Riadený a riadiaci systém
B. Nástroje použité pre účely modelovania procesov
C. Modelovanie procesov - pohľady (krátka charakteristika jednotlivých pohľadov)
D. Modelovanie procesov - pohľady (príklady s využitím jednotlivých pohľadov)
E. Záver
F. Literatúra
Zdroje:
- ARIS Metodická príručka Verzia 4.1 Február 200
O súboroch cookie na tejto stránke
Súbory cookie používame na funkčné účely, na zhromažďovanie a analýzu informácií o výkone a používaní stránky.