Výroba od A do Z alebo porovnanie dvoch podnikov z oblasti výroby cestovín
Popis:
V tejto semestrálnej práci sme opisovali celú výrobu od A po Z v dvoch potravinárskych podnikoch. Konkrétne išlo o výrobu cestovín a porovnanie dvoch výrobných liniek, ako i celkového výrobného procesu.
Na nasledujúcich stranách si predstavíme a porovnáme 2 výrobné podniky, ktoré sa zaoberajú výrobou cestovín, ich pracovný postup a strojové vybavenie.
Pre porovnanie vybraných dvoch výborných podnikov na výrobu cestovín KUK&FUK a QSC potrebujeme poznať nielen súčasný stav, ale aj ich históriu a vývoj výroby počas ich existencie.
V prvej kapitole je stručný popis postupu pri výrobe cestovín, ako aj celého výrobného procesu výroby cestovín vo všeobecnosti.
Kapitola druhá obsahuje údaje o spoločnosti KUK&FUK. Zahŕňa históriu tejto spoločnosti, popis výrobkov a opis strojov, strojového zariadenia ako aj celého výrobného procesu.
Tretia kapitola je o spoločnosti QSC a zahŕňa tie isté podkapitoly, ako kapitola druhá.
Záverom je celkové zhodnotenie strojového vybavenia spomínaných spoločností na výrobu cestovín.
Kľúčové slová:
strojové zariadenie
výrobný podnik
výrobný proces
porovnanie podnikov
Obsah:
- Zoznam obrázkov 3
Úvod 5
1 Postup výroby cestovín 6
1.1 Výrobný proces 6
2 Spoločnosť KUK&FUK 8
2.1 História 8
2.2 Výrobky 8
2.3 Postup výroby a strojové vybavenie 10
3 Spoločnosť QSC 15
3.1 História 15
3.2 Výrobky 15
3.3 Postup výroby a strojové vybavenie 17
Záver 22
Zoznam použitej literatúry 23
Zdroje:
O súboroch cookie na tejto stránke
Súbory cookie používame na funkčné účely, na zhromažďovanie a analýzu informácií o výkone a používaní stránky.