Hľadaj Zobraz: Univerzity Kategórie Rozšírené vyhľadávanie

45 118
projektov

Výživa zvierat - Lucernová siláž, Zrno pšenice

«»
Prípona
.docx
Typ
semestrálna práca
Stiahnuté
45 x
Veľkosť
0,1 MB
Jazyk
slovenský
ID projektu
36475
Posledná úprava
02.02.2011
Zobrazené
1 999 x
Autor:
zzuuzzuuu
Facebook icon Zdieľaj na Facebooku
Detaily projektu
Popis:
Lucernová siláž
Lucernová siláž tvorí základnú bielkovinovú zložku dávok prežúvavcov. V závislosti od zberového štádia sa v lucernovej siláži pohybuje obsah NL od 145 g až do 230 g. kg -1. Pokiaľ je zberaná v skorších vegetačných štádiách, tak v porovnaní s kukuričnou silážou majú až o 2,5 – 2,8 krát vyšší obsah NL. Rovnako niekoľko násobne prevyšujú kukuričnú siláž aj v obsahu Ca. Optimálne štádium zberu lucerny na výrobu siláže je v čase tvorby kvetných pukov ( BÍRO et al,. 1995 ).

Zrno pšenice
Pšenica (lat. Triticum) je rod obilnín z čeľade lipnicovité, ktorých zrná sa používajú na priamu spotrebu ako ľudská potravina (chlebovina) alebo na kŕmenie hospodárskych zvierat (jadrové krmivo). V celosvetovom meradle je pšenica na druhom mieste v objeme ročnej produkcie, na prvom mieste je kukurica a na treťom mieste ryža.

Kľúčové slová:

lucernová siláž

zrno pšenice

výživová hodnota krmív

dávkovanie

zrno

pšenica



Obsah:
  • Lucernová siláž
    - Výživová hodnota krmiva
    - Fyziologické účinky krmiva na organizmus
    - Dávkovanie

    Zrno pšenice
    - Výživová hodnota krmiva
    - Fyziologické účinky krmiva na organizmus

    Záver

Zdroje:
  • BÍRO, D. et al., 1995. Lucerna siata: pestovanie, konzervovanie, kŕmenie. 1. Vyd. Nitra: VŠP, 1995. S. 26. ISBN 80-7137-266-9.
  • PETRIKOVIČ, P. et al., 2000. Výživová hodnota krmív. 1. časť. Nitra: VÚŽV, 2000, ISBN 80-88872-12-X .
  • PETRIKOVIČ, P – SOMMER, A. 2009. Poľnohospodársky poradenský systém, Agroporadenstvo. Počet kŕmení – Dávkovanie [online]. 2010-12-07, 16:50 [cit. 2010-12-11]. Dostupné na internete: http://www.agroporadenstvo.sk/zv/hd/ziviny_hd/ziviny7.htm?start
O súboroch cookie na tejto stránke

Súbory cookie používame na funkčné účely, na zhromažďovanie a analýzu informácií o výkone a používaní stránky.

Nastavenia Povoliť všetko