Hľadaj Zobraz: Univerzity Kategórie Rozšírené vyhľadávanie

45 119
projektov

Význam rýb vo výžive ľudí

«»
Prípona
.docx
Typ
semestrálna práca
Stiahnuté
4 x
Veľkosť
0,1 MB
Jazyk
slovenský
ID projektu
46759
Posledná úprava
31.10.2016
Zobrazené
1 231 x
Autor:
arabko
Facebook icon Zdieľaj na Facebooku
Detaily projektu
Popis:
Semestrálna práca na predmet hodnotenie surovín a potravín živočíšneho pôvodu
Obsahuje stručnú charakteristiku rybieho mäsa, obsah jednotlivých zložiek a jednotlivé druhy rýb vo výžive

Kľúčové slová:

ryby

potraviny

nutričné parametre

proteín

vitamíny

selén

fosfor



Obsah:
  • Ryby ako potravina 2
    Biologická hodnota a nutričné parametre rybieho mäsa 2
    Lipidy a mastné kyseliny v rybom mäse 3
    Rybí proteín 3
    Vitamíny a minerály obsiahnuté v rybom mäse 4
    Vitamín D 4
    Vápnik 5
    Fosfor 5
    Selén 5
    Najčastejšie konzumované druhy rýb 6
    Druhy rýb s bielym mäsom 6
    Druhy olejnatých rýb 6
    Chrupkové ryby 7
    Záver 7

Zdroje:
  • READER´S DIGEST ASSOCIATION LIMITED, LONDON, Jedlo ako jed, jedlo ako liek, 1998, ISBN 80-967878-1-0
  • SAMPELS S., LEVÝ E., MRÁZ J., VEJSADA P., ZAJÍC T., Kvalita a gastronomie ryb a rybích výrobku, 2014
  • MERTEN M., Zpracování ryb, 2002, ISBN 80-86073-89-0
O súboroch cookie na tejto stránke

Súbory cookie používame na funkčné účely, na zhromažďovanie a analýzu informácií o výkone a používaní stránky.

Nastavenia Povoliť všetko