Význam rýb vo výžive ľudí
«»
Popis:
Semestrálna práca na predmet hodnotenie surovín a potravín živočíšneho pôvodu
Obsahuje stručnú charakteristiku rybieho mäsa, obsah jednotlivých zložiek a jednotlivé druhy rýb vo výžive
Kľúčové slová:
ryby
potraviny
nutričné parametre
proteín
vitamíny
selén
fosfor
Obsah:
- Ryby ako potravina 2
Biologická hodnota a nutričné parametre rybieho mäsa 2
Lipidy a mastné kyseliny v rybom mäse 3
Rybí proteín 3
Vitamíny a minerály obsiahnuté v rybom mäse 4
Vitamín D 4
Vápnik 5
Fosfor 5
Selén 5
Najčastejšie konzumované druhy rýb 6
Druhy rýb s bielym mäsom 6
Druhy olejnatých rýb 6
Chrupkové ryby 7
Záver 7
Zdroje:
- READER´S DIGEST ASSOCIATION LIMITED, LONDON, Jedlo ako jed, jedlo ako liek, 1998, ISBN 80-967878-1-0
- SAMPELS S., LEVÝ E., MRÁZ J., VEJSADA P., ZAJÍC T., Kvalita a gastronomie ryb a rybích výrobku, 2014
- MERTEN M., Zpracování ryb, 2002, ISBN 80-86073-89-0
O súboroch cookie na tejto stránke
Súbory cookie používame na funkčné účely, na zhromažďovanie a analýzu informácií o výkone a používaní stránky.