Hľadaj Zobraz: Univerzity Kategórie Rozšírené vyhľadávanie

45 057   projektov
0 nových

Cestovný ruch

«»
Prípona
.doc
Typ
seminárna práca
Stiahnuté
53 x
Veľkosť
0,2 MB
Jazyk
slovenský
ID projektu
36002
Posledná úprava
06.02.2011
Zobrazené
3 044 x
Autor:
nisyna
Facebook icon Zdieľaj na Facebooku
Detaily projektu
Popis:
Cestovný ruch sa stal v 20. storočí významným fenoménom vo svete, a to nielen z hľadiska rozsahu účasti obyvateľstva Zeme, ale aj z hľadiska jeho ekonomických, sociálnych, kultúrnych, ekologických a ďalších účinkov. Pokladá sa za aktivitu voľného času a právom sa zaraďuje do priemyslu voľného času. V teoretickej časti sa dozvedáme, čo je to cestovný ruch, ako sa členia ubytovacie zariadenia a ako sa delia hotely, čo rozumieme pod pojmom hotelový produkt a požiadavky na produkt a takisto s tým súvisiaca spokojnosť hotelových hostí a kvalita poskytovaných služieb. Stretneme sa tu taktiež aj s popisom histórie a služieb hotela DoubleTree by Hilton v Košiciach. V empirickej časti je našim cieľom zistiť spokojnosť hotelových hostí s hotelom a službami prostredníctvom otázok spracovaných do dotazníka. V závere je popísaný výsledok nášho výskumu a použitá literatúra, z ktorej sme čerpali informácie.

Kľúčové slová:

cestovný ruch

ubytovacie zariadenie

hotel



Obsah:
  • Úvod.. 2
    1.    Základné pojmy.. 3
    1.1.     Čo je to cestovný ruch?. 3
    1.2.     Čo je to ubytovacie zariadenie?. 3
    1.3.     Hotel a jeho členenie. 4
    2.    Hotelový produkt.. 5
    2.1.1.      Jadro produktu. 5
    2.1.2.      Očakávaný produkt 5
    2.1.3.      Širší produkt 6
    2.2.     Produkt hotela ako reťaz služieb. 7
    3.    Kvalita a spokojnosť návštevníkov.. 8
    3.1.     Spokojnosť hotelového hosťa. 8
    3.2.     Kvalita služieb. 8
    4.    História hotela DoubleTree by Hilton.. 10
    4.1.     Schalkház. 10
    4.2.     Slovan. 10
    4.3.     DoubleTree by Hilton. 10
    5.    Služby hotela DoubleTree by Hilton.. 11
    5.1.     Ubytovanie (accommodation) 11
    5.2.     Izba. 11
    5.3.     Apartmán. 11
    5.3.1.      Vybavenosť izieb a apartmánov. 11
    5.4.     Stravovacie služby (boarding services) 11
    5.5.     Doplnkové služby. 12
    6.    Empirická časť.. 13
    6.1.     Cieľ práce. 13
    6.2.     Hypotézy práce. 13
    6.3.     Výskumná vzorka. 13
    6.4.     Dotazník spokojnosti hotelových hostí 14
    Záver.. 20
    Zoznam použitej literatúry: 21

Zdroje:
O súboroch cookie na tejto stránke

Súbory cookie používame na funkčné účely, na zhromažďovanie a analýzu informácií o výkone a používaní stránky.

Nastavenia Povoliť všetko