Popis:
Vykonávanie kontrol, hodnotenie jednotlivých aspektov, rizík a ohrození v organizácii predstavuje prirodzenú snahu organizácie mať okolie, ktoré vplýva na výsledky podnikania, pod kontrolou. Činnosti s týmto súvisiace sa potom stávajú súčasťou riadiacich procesov každej úspešnej organizácie. Následná realizácia nápravných a preventívnych činností smerujúca k odstráneniu zistených nedostatkov vedie k zlepšeniu fungovania organizácie.
Jedným z hlavných kľúčov k úspechu McDonald´s je prísna a pravidelná kontrola, ktorá zabezpečuje firme kvalitu výrobkov a služieb, dôveru zákazníkov, lepšie plánovanie, znižovanie nákladov a mnoho ďalších aspektov.
Stratégia McDonald´s je postavená na štyroch pilieroch:
- kvalita,
- obsluha,
- čistota,
- primerané ceny.
Dodržiavanie kontroly týchto štyroch pilierov zaraduje spoločnosť McDonald´s ako hlavnú prioritu a cestu k úspechu
Kľúčové slová:
manažment
reťazec
skladovanie
fritézy
grily
mraziaci sklad
zamestnanci
Obsah:
- 1. Obsah 2
2. Úvod 3
3. Supply Chain (Management)- dodávateľský reťazec a jeho riadenie 3
3.1 Supply Chain Management v McDonald’s 4
3.1.1 Dodávatelia a distribútori 4
3.1.2 Supply Chain Management a systém dohľadu 5
4. HACCP 5
4.1 7 princípov HACCP 6
4.2 Kritické kontrolné body v reštauráciách 6
4.2.1 KKB 1- Príjem dodávky 7
4.2.2 KKB 2- Skladovanie- mraziaci sklad 8
4.2.3 KKB 3- Skladovanie- chladiací sklad 9
4.2.4 KKB 4- doba spotreby/trvanlivosti 9
4.2.5 KKB 5- Fritézy 9
4.2.6 KKB 6- Grily 9
4.2.7 KKB 7- stroj na shake/sundae 10
5. Kontrola zamenstnancov 10
5.1 Mystery shopping 10
6. Zdroje 12