Hľadaj Zobraz: Univerzity Kategórie Rozšírené vyhľadávanie

45 026   projektov
0 nových

Cudzinci

«»
Prípona
.doc
Typ
seminárna práca
Stiahnuté
3 x
Veľkosť
0,1 MB
Jazyk
slovenský
ID projektu
24956
Posledná úprava
02.06.2009
Zobrazené
643 x
Autor:
januliksk
Facebook icon Zdieľaj na Facebooku
Detaily projektu
Popis:
Politické, hospodárske a demografické zmeny vo východnej Európe, a s tým spojený integračný proces medzi východom a západom, mal za následok vznik nových podmienok priaznivých pre presídľovanie cudzích štátnych príslušníkov na územie Slovenskej republiky. Toto bolo spôsobené celkovou situáciou v okolitých krajinách, hlavne však na východ od Slovenskej republiky, tiež aj v Balkánskom regióne, čo spôsobil celkový nárast migračnej vlny.
Keďže právny predpis upravujúci problematiku pobytu cudzincov na území Slovenskej republiky, zák. č. 123/ 1992 Zb. kvantitatívne nedokázal riešiť nárast záujmu cudzincov o pobyte na území SR, začali sa množiť rôzne špekulácie s pobytom cudzincov a ich rodinných príslušníkov. Množili sa prípady pobytu cudzincov nad rámec počtu stanovených dní vo víze, neplnenie ohlasovacej povinnosti, zneužívanie krátkodobých pobytov k nedovolenej zárobkovej činnosti či už nedovoleným zamestnaním, alebo podnikaním.
Preto bol v parlamente podaný návrh na prijatie nového zákona o pobyte cudzincov na území Slovenskej republiky č. 73/ 1995 Z. z. a v tomto roku zákon č. 48/2002 Z. z.

Kľúčové slová:

cudzinec

cudzinci


O súboroch cookie na tejto stránke

Súbory cookie používame na funkčné účely, na zhromažďovanie a analýzu informácií o výkone a používaní stránky.

Nastavenia Povoliť všetko