Hľadaj Zobraz: Univerzity Kategórie Rozšírené vyhľadávanie

45 090   projektov
0 nových

Imunoanalytické metódy a detekcie GM kukurice v potravinách

«»
Prípona
.doc
Typ
seminárna práca
Stiahnuté
4 x
Veľkosť
0,2 MB
Jazyk
slovenský
ID projektu
22952
Posledná úprava
26.04.2009
Zobrazené
1 526 x
Autor:
-
Facebook icon Zdieľaj na Facebooku
Detaily projektu
Popis:
Úvod

V mojej seminárnej práci sa budem venovať, len jednému druhu geneticky modifikovanej kukurice. Je to druh Zea mays L. línia MON 810, ktorú vyrába americká firma Monsanto Company. V členských štátoch EÚ sa na ploche cca 100 000 ha pestuje geneticky modifikovaná kukurica MON 810, ktorá je jediná doteraz povolená.(1)
Slovensko má platnú legislatívu vo forme zákona č. 184/2006 Z. z. o pestovaní geneticky modifikovaných rastlín v poľnohospodárskej výrobe v znení zákona č. 78/2008 Z. z. a vyhlášky č. 69/2007 Z. z., ktorou sa vykonáva zákon č. 184/2006 Z. z.(2)

Kľúčové slová:

GMO

GM kukurica

Zea mays línia L. MON 810

ELISA

imunoanalytické metódy



Zdroje:
  • 1. www.land.gov.sk: Ministerstvo pôdohospodárstva Slovenskej Republiky, Inc.: Informácia o pestovaní geneticky modifikovanej kukurice MON 810 v roku 2008 od 2008. [online]. Aktualizované február, 2009 [cit. 2009-03-01]. Ministerstvo pôdohospodárstva Slovenskej Republiky, Inc. Dostupné na internete: < http://www.land.gov.sk/sk/index.php?navID=1&id=1001 >
  • 2. Zákon č. 184/2006 Z. z. o pestovaní geneticky modifikovaných rastlín v poľnohospodárskej výrobe v znení zákona č. 78/2008 Z. z. a vyhlášky č. 69/2007 Z. z., ktorou sa vykonáva zákon č. 184/2006 Z. z.
  • 3. www.agbios.com: The Agbios Company, Inc.: Database Product Description publikované od 2005. [online]. Aktualizované júl, 2005 [cit. 2009-03-01]. The Agbios Company, Inc.Dostupné na internete: < http://www.agbios.com/dbase.php?action=ShowProd&data=MON80100&frmat=SHORT >
  • 4. KÁŠ, J. – KODÍČEK, M. – VALENTOVÁ, O. 2006. Citlivé neprecipritační imunochemické metódy. 1. vyd. Praha : Laboratorní techniky biochemie, 2006. 44-46 s. ISBN 80-7080-586-2
  • 5. Nakajima, O. – Teshima, R. – Takagi, K. – Okunuki, H. – Sawada, J. 2007. ELISA method for monitoring human serum IgE specific for Cry1Ab introduced into genetically modified corn. In Regulatory toxicology and pharmacology, roč. 20, 2007, č. 47, s. 90-5.
  • 6. Ermolli, M. – Prospero, A – Balla, B. – Querci, M. – Mazzeo, A. – Van den Eede, G. 2006. Development of an innovative immunoassay for CP4EPSPS and Cry1AB genetically modified protein detection and quantification. In Food Additives and Contaminants, roč. 23, 2006, č. 9, s. 876-882.
  • 7. VILČEK, Štefan. 1995. Molekulárno-genetické metódy detekcie mikroorganizmov. In Vesmír, roč.74, 1995, č. 3, s.174
  • 8. Rudi, K. – Rud, I. – Holck, A. 2003. A novel multiplex quantitative DNA array based PCR (MQDA-PCR) for quantification of transgenic maize in food and feed. In Nucleic Acids Researc,. roč. 31, 2003, č.11, s. 62.
  • 9. Onishi, M. – Matsuoka, T. – Kodama, T. – Kashiwaba, K. – Futo, S. – Akiyama, H. – Maitani, T. – Furui, S. – Oguchi, T. – Hino, A. 2005. Development of a multiplex polymerase chain reaction method for simultaneous detection of eight events of genetically modified maize. In Journal of agricultural and food chemistry. roč. 53, 2005, č.25, s. 9713-21.
  • 10. www.vurv.cz : Výzkumný ústav rostlinné výroby, v.v.i., Inc.: Cenník pre rok 2007 od 2002. [online]. Aktualizované 2007 [cit. 2009-03-18]. Výzkumný ústav rostlinné výroby, v.v.i, Inc. Dostupné na internete: < http://www.vurv.cz/index.php?key=article&id=159 >
  • 11. www.uksup.sk: Ústredný kontrolný a skúšobný ústav poľnohospodársky, Inc. : Cenník výkonov od 24.08. 2008 od 2008. [online]. Aktualizované 2008 [cit. 2009-03-31]. Ústredný kontrolný a skúšobný ústav poľnohospodársky, Inc. Dostupné na internete: < http://www.uksup.sk/ >
  • 12. JANITOROVÁ, Vanda. 2009. GMO Cenník [elektronická pošta]. Správa pre: Eva KOVÁČOVÁ. 2009-03-30 [cit. 2009-03-30]. Osobná komunikácia.
O súboroch cookie na tejto stránke

Súbory cookie používame na funkčné účely, na zhromažďovanie a analýzu informácií o výkone a používaní stránky.

Nastavenia Povoliť všetko