Konkurenčné analýzy a stratégie pivovarníckych spoločností
«»
Popis:
Konkurenčné analýzy a stratégie pivovarníckych spoločností. Pivovarníctvo patrí medzi významné odvetvia potravinárskeho priemyslu s hlbokou históriou. Z pôvodného, dá sa povedať primitívneho piva sa stal jeden z najpopulárnejších alkoholických nápojov na svete. Pre niektorých ľudí je pitie piva určitou formou životného štýlu a hlavne kvôli tomu je pivovarníctvo tak populárne a rozšírené po celom svete.
Ja sa v tejto práci zameriam na konkurenčnú analýzu pivovarníckeho odvetvia. Priblížim vám najväčšie firmy etablované vo svete, ich geografické pôsobenie a konkurenčné výhody. Pomocou Porterovho modelu piatich síl zmapujem obchodné sily dodávateľov a kupujúcich, rivalitu v odvetví, substitúty a rivalitu medzi etablovanými firmami. Nakoniec ešte popíšem pravdepodobné trendy do budúcnosti.
Kľúčové slová:
pivovarníctvo
pivo
Obsah:
- Úvod 2
1. História 2
1.1. Výroba piva 2
1.1.1. Výroba mladiny 2
1.1.2. Kvasenie a dokvasovanie 2
1.1.3. Stáčanie piva 2
1.1.4. Suroviny potrebné na výrobu piva 2
2. Charakteristika odvetvia 2
3. Najvýznamnejšie pivovarnícke spoločnosti 2
3.1. Top 10 pivovarníckych spoločností 2
3.2. Anheuser - Busch InBev 2
3.3. SAB Miller 2
3.4. Heineken 2
3.5. Carlsberg 2
3.6. China Resources Snow Breweries 2
3.7. Tsingtao 2
3.8. Foster’s 2
4. Strategické skupiny 2
5. Porterov model piatich síl 2
5.1. Riziko vstupu potenciálnych konkurentov 2
5.1.1. Globálne bariéry 2
5.1.2. Lokálne bariéry 2
5.2. Obchodná sila dodávateľov 2
5.3. Obchodná sila kupujúcich 2
5.4. Hrozba substitučných produktov 2
5.5. Rivalita medzi podnikmi etablovanými v odvetví 2
6. Trendy v odvetví 2
Záver 2
O súboroch cookie na tejto stránke
Súbory cookie používame na funkčné účely, na zhromažďovanie a analýzu informácií o výkone a používaní stránky.