Kultúra stravovania ako forma populárnej kultúry
«»
Popis:
Veľkú časť populárnej kultúry tvorí stravovanie. So slovom kultúra vo všeobecnosti súvisia všetky duchovné i materiálne hodnoty, ktoré ľudstvo vytváralo v celej svojej histórii. Takto sa dá špecifikovať aj kultúra stravovania. Vyvíjala sa „ruka v ruke“ so samotným vývojom ľudstva.
Kľúčové slová:
kultúra
stravovanie
obezita
podvýživa
diéta
strava
Obsah:
- Úvod
1. História stravovania na Slovensku
2. Súčasné trendy
2.1 Stravovanie mimo domu
2.2 Obezita a podvýživa
2.3 Diéty a doplnky stravy
2.4 Polotovary
2.5 Geneticky modifikované potraviny
2.6 Etnické stravovanie
3. Etiketa stolovania
Záver
Zdroje:
- Gabaccia, D. R.: We Are What We Eat, Cambridge, MA: Harvard University Press, 1998
- Havranová, K.: Top hotelierstvo 2009, Žilina, MEDIA/ST, 2008
- Scapp, R., Seitz, B.: Eating Culture. Albany. State University of New York Press1998
- Warde, A., Martens, L.: Eating Out, Cambridge, UK: Cambridge University Press, 2000
O súboroch cookie na tejto stránke
Súbory cookie používame na funkčné účely, na zhromažďovanie a analýzu informácií o výkone a používaní stránky.