Popis:
Podnikateľský plán sa zameria na založenie malej prevádzky na poskytovanie rýchleho občerstvenia. Prevádzka bude mať jednoduchý názov Yoi, čo v preklade z japončiny znamená slová ako dobre, pekne, príjemne. To všetko sa bude snažiť Yoi svojim zákazníkom poskytovať. Dobré jedlo, pekne naservírované v peknom a príjemnom prostredí, navyše bez zbytočného čakania a podávané príjemnou obsluhou.
Špecializovať sa bude hlavne na výrobu domácich Gyoza taštičiek s rôznymi náplňami, zeleninovými či mäsovými a dochutenými špeciálnymi omáčkami podľa výberu a ďalších Ázijských špecialít ako je Miso polievka, hummus. Ďalším lákadlom pre hostí budú domáce koláčiky šťastia s odkazom. Odkazy v koláčikoch budú obsahovať rôzne vtipné citáty alebo “predpovede” budúcnosti.
Rozhodnutie pre toto podnikanie vzniklo z dôvodu, že v dnešnej uponáhľanej dobe ľudia radi siahajú po rýchlom občerstvení, ale zároveň sa chcú stravovať zdravo a radi skúšajú nové veci. Väčšina jedál z ponuky, sú vegetariánske, čím sa podnik pokúsi využiť a vyplniť medzeru na banskobystrickom trhu v oblasti fast foodov s bezmäsitými jedlami, no zároveň ponúknuť a osloviť svojou ponukou aj všetkých ostatných zákazníkov.
...
Kľúčové slová:
podnikateľký plán
cestovný ruch
gyoza
občerstvenie
podnik
podnikanie
podnikateľ
produkt
služba
trh
cieľový trh
konkurencia
SWOT
SWOT analýza
marketing
marketingový plán
finančný plán
Obsah:
- 1. Zhrnutie .....3
2. Opis podniku a jeho ciele .....4
3. Opis produktu a služieb .....5
4. Analýza externého prostredia .....6
4.1 Cieľový trh .....7
4.2 Analýza konkurencie .....7
4.3 SWOT analýza .....9
5. Marketingový plán .....12
5.1 Cenová politika .....12
6. Spôsob poskytovania služieb .....13
7. Finančný plán .....14
7.1 Plán výdavkov v prvom roku podnikania .....15
7.2 Plán tržieb v prvom roku podnikania .....16
8. Záver .....17