Hľadaj Zobraz: Univerzity Kategórie Rozšírené vyhľadávanie

45 116
projektov

Návrh materiálu a spôsobu tepelného spracovania - Nôž hoblíka na drevo

«»
Prípona
.doc
Typ
seminárna práca
Stiahnuté
2 x
Veľkosť
0,3 MB
Jazyk
slovenský
ID projektu
9141
Posledná úprava
28.06.2018
Zobrazené
2 159 x
Autor:
johny18
Facebook icon Zdieľaj na Facebooku
Detaily projektu
Popis:
Navrhnite spôsob tepelného spracovania noža do hoblíka na drevo.
Semestrálne zadanie spracujte na základe samoštúdia a vedomostí získaných z prednášok a cvičení, prípadne po konzultáciách s vašim cvičiacim .

Nôž do hoblíka na drevo patrí do veľkej skupiny - skupiny nožov, ktorú som prehľadne v zjednodušenom tvare s patrične vhodnými materiálmi na výrobu týchto výrobkov usporiadal do nasledujúcej tabuľky č. 1:

Ako vidno z tejto tabuľky, základnou požiadavkou pre všetky takéto príbuzné výrobky je tvrdosť, ktorá sa pohybuje v rozmedzí od 48 až do 62 HRC. Vyplýva to z potreby ostrosti reznej hrany pre použitie nožov a patričnú ostrosť vieme dosiahnuť a udržať po určitú dobu len vtedy ak je ostrie noža dostatočne tvrdé.

Kľúčové slová:

hoblík na drevo

nôž hoblíka

technické materiály

materiály

sprievodné prvky

normalizačné žíhanie



Obsah:
  • Zadanie 3
    1. Úvod 4
    1.1. Náčrt noža do hoblíka na drevo 5
    2. Výber vhodného materiálu 6
    2.1. Požiadavky na materiál 6
    2.2. Charakteristika jednotlivých požiadaviek na vlastnosti materiálu 6
    2.2. Charakteristika zvoleného materiálu 7
    2.3. Chemické zloženie materiálu 8
    3. Vplyv zloženia ocele na vlastnosti 9
    3.1. Vplyv prísadových prvkov 9
    3.2. Vplyv sprievodných prvkov 10
    4. Návrh tepelného spracovania 10
    4.1. Doporučené teploty pre tepelné spracovanie 10
    5. Postup tepelného spracovania 11
    5.1. Schéma tepelného spracovania 12
    6. Popis jednotlivých operácií ts 12
    6.1. Normalizačné žíhanie 12
    6.1. Žíhanie na mäkko 13
    6.1. Kalenie 13
    6.1. Popúšťanie 13
    7. Záver 14
    8. Zoznam použitej literatúry 15
O súboroch cookie na tejto stránke

Súbory cookie používame na funkčné účely, na zhromažďovanie a analýzu informácií o výkone a používaní stránky.

Nastavenia Povoliť všetko