Hľadaj Zobraz: Univerzity Kategórie Rozšírené vyhľadávanie

45 036   projektov
0 nových

Návrh všeobecných cieľov predmetu Technológia

«»
Prípona
.doc
Typ
seminárna práca
Stiahnuté
8 x
Veľkosť
0,1 MB
Jazyk
slovenský
ID projektu
19778
Posledná úprava
20.02.2009
Zobrazené
2 399 x
Autor:
-
Facebook icon Zdieľaj na Facebooku
Detaily projektu
Popis:
Všeobecné ciele – systému výchovy a vzdelávania v Slovenskej republike spočívajú v cielavedomom a systematickom rozvoji osobnosti mladého človeka, vychádzajúc z orientácie našej spoločnosti, z jej potrieb, politických, ekonomických a socialnych pomerov.

Cieľom vyučovacieho predmetu je poskytovať žiakom základné vedomosti súvisiace s predmdetom výuky a to je vlasová kozmetika. Poskytnúť základné informácie o nárokoch na kaderníčku, odbornú prípravu na vykonávanie kaderníckych služieb.

Žiaci sa oboznámia s predmetom výučby s cieľom oboznámenia sa s vlasmy, ich úpravou – umyvynie, ošetrovanie vlasovej pokožky, stríhanie, farbenie, trvalá ondulácia, tvorbou účsov.

V prvom ročníku sa žiaci oboznámili so základnými, všeobecnými informáciami o štruktúre vlasovej pokožky, o stavbe vlasu o fyzikálnych vlastnostiach vlasu. O smere rastu vlasu, o hrúbke vlasu a dalších vlastnostiach vlasu.

Kľúčové slová:

technológia

Vlasová kozmetika

Vzdelávacie ciele

Výchovné ciele

Výcvikové ciele

Tematický plán vyučovacieho predmetu



Zdroje:
  • Kinga Horváthová,Martin Hargaš, Milada Brťková,Historicko-pedagogický vývoj novodobého školstva na Slovensku(2006), Milan KIPS,Didaktika(2005), Jolana Manniová, Kapitoly z pedagogiky I,(2004), Ľudovít Višňovský- Vladislav Kačani akol., Základy školskej pedagogiky
O súboroch cookie na tejto stránke

Súbory cookie používame na funkčné účely, na zhromažďovanie a analýzu informácií o výkone a používaní stránky.

Nastavenia Povoliť všetko