Pestovanie, výroba, zloženie, podávanie kakaa alebo kakaových zmesí
Prípona
.doc |
Typ
seminárna práca |
Stiahnuté
15 x |
Veľkosť
0,1 MB |
Jazyk
slovenský |
ID projektu
7280 |
Posledná úprava
22.01.2018 |
Zobrazené
2 561 x |
Autor:
- |
Zdieľaj na Facebooku |
Detaily projektu |
Popis:
V dobe, keď Španieli objavili Ameriku, poznali už Mayovia kakao ako požívatinu. Kakaovník hral dôležitú úlohu v indiánskej mytológii a kakaové zrná slúžili ako platidlo. Krištof Kolumbus v roku 1502 ako prvý Európan poznal nápoj Xocoatl, ktorý Indiáni pripravovali z kakaových bôbov. Následne v roku 1521 priviezol Hernando Cortez kakaové bôby do Európy, kde sa v 17. storočí stalo osladené kakao obľúbeným nápojom. Čoskoro nasledovala aj výroba čokolády.
Kľúčové slová:
pestovanie kakaa
výroba kakaa
podávanie kakaa
výroba čokolády
účinky kakaa
Obsah:
- História kakaa :
Pestovanie kakaa :
Výroba kakaa :
História a výroba čokolády :
Podávanie kakaa :
Zloženie a účinky kakaa :
O súboroch cookie na tejto stránke
Súbory cookie používame na funkčné účely, na zhromažďovanie a analýzu informácií o výkone a používaní stránky.