Hľadaj Zobraz: Univerzity Kategórie Rozšírené vyhľadávanie

45 118
projektov

Pestovanie, výroba, zloženie, podávanie kakaa alebo kakaových zmesí

«»
Prípona
.doc
Typ
seminárna práca
Stiahnuté
15 x
Veľkosť
0,1 MB
Jazyk
slovenský
ID projektu
7280
Posledná úprava
22.01.2018
Zobrazené
2 583 x
Autor:
-
Facebook icon Zdieľaj na Facebooku
Detaily projektu
Popis:
V dobe, keď Španieli objavili Ameriku, poznali už Mayovia kakao ako požívatinu. Kakaovník hral dôležitú úlohu v indiánskej mytológii a kakaové zrná slúžili ako platidlo. Krištof Kolumbus v roku 1502 ako prvý Európan poznal nápoj Xocoatl, ktorý Indiáni pripravovali z kakaových bôbov. Následne v roku 1521 priviezol Hernando Cortez kakaové bôby do Európy, kde sa v 17. storočí stalo osladené kakao obľúbeným nápojom. Čoskoro nasledovala aj výroba čokolády.

Kľúčové slová:

pestovanie kakaa

výroba kakaa

podávanie kakaa

výroba čokolády

účinky kakaa



Obsah:
  • História kakaa :
    Pestovanie kakaa :
    Výroba kakaa :
    História a výroba čokolády :
    Podávanie kakaa :
    Zloženie a účinky kakaa :
O súboroch cookie na tejto stránke

Súbory cookie používame na funkčné účely, na zhromažďovanie a analýzu informácií o výkone a používaní stránky.

Nastavenia Povoliť všetko