Hľadaj Zobraz: Univerzity Kategórie Rozšírené vyhľadávanie

45 117
projektov

Postavenie, ciele a úlohy manažmentu rizika v reštaurácií

«»
Prípona
.doc
Typ
seminárna práca
Stiahnuté
45 x
Veľkosť
0,1 MB
Jazyk
slovenský
ID projektu
21123
Posledná úprava
18.03.2009
Zobrazené
5 012 x
Autor:
zdenuska
Facebook icon Zdieľaj na Facebooku
Detaily projektu
Popis:
1 Úvod
Každý podnik sa počas svojej existencie skôr či neskôr, niektoré dokonca viackrát ocitne v nepriaznivej situácii, keď sa zdá, že všetko, čo bolo doposiaľ vybudované, sa rúca a podnik smeruje k svojmu zániku. Obzvlášť v dnešnej dynamickej dobe, keď sa podmienky a prostredie veľmi rýchlo mení a svoju úlohu môže zohrať aj náhododa.
Dôležité však je nepodľahnúť tejto nepriaznivej situácii a odstrániť všetky spôsobené negatívne dopady.
Odvetvie hotelov, reštaurácií a stravovacích služieb tvoria predovšetkým malé podniky, ktoré zamestnávajú maximálne 10 osôb. Pracovná sila je mladá: podľa európskych štatistík (EÚ-25, Eurostat2005) takmer 48 % zamestnancov je mladších ako 35 rokov a osoby
staršie ako 55 rokov tvoria menej ako 10 % pracovnej sily, hoci ich počet rastie z dôvodu demografických zmien. Ženy prevažujú nad mužmi: tvoria 54 % zamestnancov. Toto odvetvie sa pokladá za vhodné miesto pre mladých a relatívne nekvalifikovaných ľudí, ktorí
chcú vstúpiť do pracovného procesu. Úroveň vzdelania pracovnej sily je nízka: 40 % zamestnancov je relatívne nekvalifikovaných, len 1zamestnanec z 10 dosahuje vysokú úroveň vzdelania. Toto odvetvie napriek náročným pracovným podmienkam nevykazuje nadpriemernú mieru úrazovosti a chorôb.

Kľúčové slová:

MANAŽERSTVO RIZIKA

Riziká v reštaurácií

živelne pohromy

Požiare

Povodne

Víchrice


O súboroch cookie na tejto stránke

Súbory cookie používame na funkčné účely, na zhromažďovanie a analýzu informácií o výkone a používaní stránky.

Nastavenia Povoliť všetko