Hľadaj Zobraz: Univerzity Kategórie Rozšírené vyhľadávanie

45 118
projektov

Potravinársky tovar

«»
Prípona
.doc
Typ
seminárna práca
Stiahnuté
5 x
Veľkosť
0,2 MB
Jazyk
slovenský
ID projektu
6502
Posledná úprava
03.08.2018
Zobrazené
1 117 x
Autor:
-
Facebook icon Zdieľaj na Facebooku
Detaily projektu
Popis:
Potravinársky tovar:
- potraviny - všetky látky alebo produkty, ktoré slúžia priamo alebo nepriamo, v prirodzenom stave alebo po vhodnej úprave na výživu človeka
- tabak a tabakové výrobky

Potraviny:
- nápoje - alkoholické (obsahujú viac ako 0,5 objemových % alkoholu) a nealkoholické (obsah alkoholu maximálne 0,5 objemových %)
- pochutiny - napr. káva, čaj, koreniny

Potraviny možno deliť podľa:
- pôvodu - živočíšneho, rastlinného, zmiešaného
- stupňa priemyselného spracovania - naturálne, priemyselne ošetrené alebo štandardne upravené, získané rôznymi technologickými postupmi
- stupňa pripravenosti na konzumáciu - bez termickej úpravy, vyžadujúce kulinárnu prípravu, polotovary, hotové jedlá
- funkcie vo výžive - stavebné, energetické, ochranné
- prebiehajúcich biochemických procesov - počas skladovania prebiehajú biochemické procesy, priebeh biochemických procesov bol zastavený

Kľúčové slová:

potraviny

nápoje

tabak

lieh

čokoláda

mlieko

oleje

ovocie

zelenina

mäsové výrobky

jedlé tuky

obilie

strukoviny



Obsah:
  • 1. Mäso a mäsové výrobky
    2. Mlieko a výrobky z mlieka
    3. Vajcia, vaječné výrobky a majonézy
    4. Jedlé tuky živočíšneho pôvodu
    5. Obilie, strukoviny, olejniny
    6. Cereálne potraviny
    7. Ovocie a zelenina
    8. Rastlinné oleje a výrobky z rastlinných olejov
    9. Čokoláda
    10. Nápoje
    11. Lieh a liehoviny
    12. Pochutiny
    13. Tabak
O súboroch cookie na tejto stránke

Súbory cookie používame na funkčné účely, na zhromažďovanie a analýzu informácií o výkone a používaní stránky.

Nastavenia Povoliť všetko