Potravinová bezpečnosť ako strategicko - taktický nástroj sociálno - ekonomického rozvoja globálneho sveta
«»
Prípona
.doc |
Typ
seminárna práca |
Stiahnuté
13 x |
Veľkosť
0,1 MB |
Jazyk
slovenský |
ID projektu
10459 |
Posledná úprava
05.06.2019 |
Zobrazené
1 512 x |
Autor:
- |
Zdieľaj na Facebooku |
Detaily projektu |
Popis:
Definícia potravinovej bezpečnosti
Potravinovú bezpečnosť je možné definovať ako stav, kedy majú všetci ľudia kedykoľvek fyzický a ekonomický prístup k dostatočnej, bezpečnej a výživnej potrave, ktorá spĺňa ich výživové potreby a potravinové preferencie pre aktívny a zdravý život.
Piliere potravinovej bezpečnosti:
1. dostupnosť potravín - definovaná úrovňou a stabilitou potravinovej produkcie, uskladnenia, distribúcie a spracovania,
2. prístup k potravinám - definovaný výškou príjmov a správnym fungovaním potravinového trhu,
3. využitie potravín - definované výživovou kvalitou potravín ako aj bezpečnosťou potravín.
Kľúčové slová:
potravinová bezpečnosť
Codex Alimentarius
štátna potravinová správa SR
bezpečnosť potravín
Európska únia
potravinová pomoc
Obsah:
- Definícia potravinovej bezpečnosti
Piliere potravinovej bezpečnosti:
Problémy spojené s potravinovou bezpečnosťou
Codex Alimentarius
Prínos potravinovej bezpečnosti
Bezpečnosť potravín je na Slovensku
Bezpečnosť potravín a EU
Základné princípy politiky bezpečnosti potravín EÚ
Európsky program pre potravinovú pomoc a bezpečnosť potravín
O súboroch cookie na tejto stránke
Súbory cookie používame na funkčné účely, na zhromažďovanie a analýzu informácií o výkone a používaní stránky.