Hľadaj Zobraz: Univerzity Kategórie Rozšírené vyhľadávanie

45 119
projektov

Tokajské víno - seminárna práca z Gastronómie

«»
Prípona
.doc
Typ
seminárna práca
Stiahnuté
9 x
Veľkosť
0,6 MB
Jazyk
slovenský
ID projektu
11929
Posledná úprava
14.07.2019
Zobrazené
2 036 x
Autor:
minoo
Facebook icon Zdieľaj na Facebooku
Detaily projektu
Popis:
Tokajské víno je prírodne sladké víno vyrobené tzv. oxidatívnou technológiou výroby (botritické). Je zaradené do kategórie žltých prírodných vín, ktorých charakter a chemické zloženie je dané nielen osobitnou odrodovou skladbou, kvalitou suroviny či prírodnými podmienkami, ale aj technológiou výroby.

Prítomnosť kyslíka v priebehu zrenia hrozna i vína je príčinou tvorby chlebovej príchute, ktorá charakterizuje vína tohto typu. Tokajské víno možno vyrábať len z hrozna dopestovaného na tokajských vinohradníckych honoch.

Víno vyrobené vo vinohradníckej oblasti Tokaj a disponujúce geografickým označením pôvodu sa člení na:
- akostné víno pochádzajúce z vinohradníckej oblasti Tokaj
- tokajské víno

Kľúčové slová:

akostné víno

alkohol

Tokajská oblasť

Tokajské pivnice

oxidatívna technológia výroby

technológia výroby

hrozno

gastronómia

manažment turizmu



Obsah:
  • 1. Úvod
    2. Tokajská oblasť
    2.1. História Tokajskej oblasti
    2.2. Odrody Tokajskej oblasti
    2.3. Tokajské pivnice
    3. Charakteristika Tokajských vín
    4. Technológia výroby Tokajských vín
    4.1. Školenie vína
    4.2. Obmedzenia
    5. Záver
    6. Zdroje

Zdroje:
O súboroch cookie na tejto stránke

Súbory cookie používame na funkčné účely, na zhromažďovanie a analýzu informácií o výkone a používaní stránky.

Nastavenia Povoliť všetko