Výroba a hodnotenie medoviny
Popis:
ÚVOD
Medovina a jej história
Kvasené nápoje z medu sa konzumovali prakticky všade tam, kde človek začal med zbierať a skladovať. Med bol v prehistorických dobách jediným koncentrovaným sladidlom a skvasený med mohol človeku poskytnúť prvý bežný alkoholický nápoj v dobe, keď mali naši prapredkovia ešte dlhú cestu k tomu, aby sa cielene zaoberali pestovaním obilia a rôzneho ovocia za účelom prípravy opojného moku...
Kľúčové slová:
medovina
Výroba medoviny
Zdroje:
- • BAYEROVÁ, V. a kolektiv, Zužitkování medu v domácnosti, Praha: SZN, 1968.
- • DUPAL, L., Kniha o medovině, Praha: Maťa, 2004.
- • HÁJEK, F., Výroba medoviny, Praha: A. Reinwart, 1899.
- • KNOLLEROVÁ, R., Knížka o medu, Praha: Granit, 1996.
- • ŠVAMBERK, V., Tajemný svět včel, Víkend, 2000.
- • Moravská včela č.3/1930
O súboroch cookie na tejto stránke
Súbory cookie používame na funkčné účely, na zhromažďovanie a analýzu informácií o výkone a používaní stránky.