Hľadaj Zobraz: Univerzity Kategórie Rozšírené vyhľadávanie

45 119
projektov

Výroba a hodnotenie medoviny

«»
Prípona
.docx
Typ
seminárna práca
Stiahnuté
4 x
Veľkosť
0,1 MB
Jazyk
slovenský
ID projektu
26190
Posledná úprava
18.09.2009
Zobrazené
1 836 x
Autor:
monie7
Facebook icon Zdieľaj na Facebooku
Detaily projektu
Popis:
ÚVOD
Medovina a jej história

Kvasené nápoje z medu sa konzumovali prakticky všade tam, kde človek začal  med zbierať a skladovať. Med bol v prehistorických dobách jediným koncentrovaným sladidlom a skvasený med mohol človeku poskytnúť prvý bežný alkoholický nápoj v dobe, keď mali naši prapredkovia ešte dlhú cestu k tomu, aby sa cielene zaoberali pestovaním obilia a rôzneho ovocia za účelom prípravy opojného moku...

Kľúčové slová:

medovina

Výroba medoviny



Zdroje:
  • • BAYEROVÁ, V. a kolektiv, Zužitkování medu v domácnosti, Praha: SZN, 1968.
  • • DUPAL, L., Kniha o medovině, Praha: Maťa, 2004.
  • • HÁJEK, F., Výroba medoviny, Praha: A. Reinwart, 1899.
  • • KNOLLEROVÁ, R., Knížka o medu, Praha: Granit, 1996.
  • • ŠVAMBERK, V., Tajemný svět včel, Víkend, 2000.
  • • Moravská včela č.3/1930
O súboroch cookie na tejto stránke

Súbory cookie používame na funkčné účely, na zhromažďovanie a analýzu informácií o výkone a používaní stránky.

Nastavenia Povoliť všetko