Agroturistika - skriptá
«»
Popis:
Skriptá na predmet agroturistika. Získanie a rozšírenie znalostí z oblasti cestovného ruchu, vidieckeho cestovného ruchu a jeho špecifickej formy, ktorou je agroturistika.
Kľúčové slová:
agroturistika
skriptá
Obsah:
- ÚVOD
1 CESTOVNÝ RUCH
1.1 Význam cestovného ruchu
1.2 Špecifické rysy cestovného ruchu
1.3 Historický vývoj cestovného ruchu
1.4 Druhy cestovného ruchu
1.5 Formy cestovného ruchu
1.6 Predpoklady cestovného ruchu
1.7 Faktory ovplyvňujúce cestovný ruch
2 VIDIECKA TURISTIKA A AGROTURISTIKA
2.1 Definície vidieckej turistiky a agroturistiky
2.2 Pozitívne aspekty agroturistiky
2.3 Negatívne aspekty agroturistiky
2.4 Súčasný stav vidieckej turistiky a agroturistiky na Slovensku
2.5 Klasifikácia turistických regiónov v Slovenskej republike
2.6 Podmienky a rozvoj vidieckej turistiky a agroturistiky v jednotlivých krajoch Slovenska
3 PODPORNÉ PROGRAMY ROZVOJA VIDIECKEJ TURISTIKY A AGROTURISTIKY NA SLOVENSKU
3.1 Sektorový operačný program (SOP)
3.2 Rezortný program rozvoja agroturizmu a lesoturizmu v SR
3.3 Program „Obnova dediny“
4 TURISTICKÉ TEMATICKÉ CESTY VO SVETE A NA SLOVENSKU
4.1 Európske kultúrne trasy certifikované Radou Európy
4.2 Turistické tematické cesty na Slovensku
5 EUROREGIÓNY
6 VIDIECKA TURISTIKA A AGROTURISTIKA AKO VÝZNAMNÁ PODNIKATEĽSKÁ ČINNOSŤ
6.1 Podnikateľské plány (zámery)
6.2 Definícia a príprava podnikateľských plánov
6.3 Legislatívna úprava podnikania
7 OSNOVA PODNIKATEĽSKÉHO PLÁNU
7.1 Koncept podnikateľského plánu
7.2 Detailnejšia osnova podnikateľského plánu
8 EKONOMICKÁ ÚVAHA PRI TVORBE PODNIKATEĽSKÉHO PLÁNU
8.1 Príklad výpočtu tržieb, nákladov a návratnosti investovaných finančných prostriedkov do agroturistického zariadenia
9 SLUŽBY VO VIDIECKOM TURIZME A AGROTURIZME
9.1 Ľudské potreby ako príčina a hybná sila hospodárenia
9.2 Ubytovacie služby vo vidieckej turistike a agroturistike
9.3 Stravovacie služby v agroturistike
9.4 Služby prepravcov (doprava)
9.5 Sprievodcovské služby
9.6 Doplnkové služby v agroturistike
9.7 Špecifické služby v agroturistike
10 MARKETING „VÝROBKU“ VIDIECKEJ TURISTIKY A AGROTURISTIKY
10.1 Prieskum trhu
10.2 Požiadavky na marketingový plán
10.3 Starostlivosť o zákazníka
10.4 Stanovenie ceny produktu vidieckej turistiky a agroturistiky
10.5 Manažment objektu typu „Bed & Breakfast“
11 PROPAGÁCIA VO VIDIECKEJ TURISTIKE A AGROTURISTIKE
11.1 Propagačné letáky, brožúry
11.2 Komerčné katalógy (mikroregionálne, regionálne a národné)
11.3 Informačné technológie
11.4 Štátna tlačená propagácia a edičná činnosť
11.5 Cestovné kancelárie
11.6 Medzinárodné a národné výstavy a veľtrhy
11.7 Propagácia „z úst do úst“
11.8 Príprava úspešnej stratégie propagácie
12 ZNAČENIE AGROTURISTICKÝCH OBJEKTOV V CESTNEJ DOPRAVE
12.1 Použitie informatívnych tabúľ
12.2 Dokumentácia značenia agroturistických objektov
ZÁVER
Zdroje:
- Habán, M. - Otepka, P.: Agroturistika. Nitra: SPU, 2004. 153 s. ISBN 80-8069-451-6
O súboroch cookie na tejto stránke
Súbory cookie používame na funkčné účely, na zhromažďovanie a analýzu informácií o výkone a používaní stránky.