Hľadaj Zobraz: Univerzity Kategórie Rozšírené vyhľadávanie

45 036   projektov
0 nových

Diplomatický protokol ministerstva zahraničných vecí

«»
Prípona
.doc
Typ
skriptá
Stiahnuté
13 x
Veľkosť
0,9 MB
Jazyk
slovenský
ID projektu
28365
Posledná úprava
05.12.2009
Zobrazené
633 x
Autor:
ugorea
Facebook icon Zdieľaj na Facebooku
Detaily projektu
Popis:
Ú V O D
Diplomacia a diplomatická služba
Diplomatická služba je časťou štátnej služby, ktorá predstavuje činnosť orgánov štátu pre zahraničné styky a ich predstaviteľov pri zastupovaní štátu v zahraničných záležitostiach so zameraním na realizáciu cieľov zahraničnej politiky štátu cestou jednaní a inými mierovými prostriedkami.
Diplomacia je základným prostriedkom zahraničnej politiky. Diplomatickú prácu však nevykonávajú len orgány štátu pre zahraničné styky, ale aj jednotliví štátni predstavitelia, pričom významné osobnosti hrajú v diplomatickej činnosti veľmi vážnu úlohu. Príkladom sú predovšetkým cesty štátnych predstaviteľov do zahraničia a ich iné zahraničnopolitické aktivity.
Zahraničná politika a diplomatická aktivita vyžadujú od pracovníkov diplomatickej služby veľmi dobrú orientáciu v historickom vývoji svetového spoločenstva, konkrétnych otázkach dvojstranných a mnohostranných vzťahov medzi krajinami, právnych aspektoch medzinárodnej politiky, protokolárnych otázkach a čoraz viac aj v ekonomických aspektoch zahraničných stykov.
Preto pre úspech diplomacie má obrovský význam výber a príprava diplomatických pracovníkov, ako aj celý systém práce diplomatických orgánov v ústredí i v zahraničí.

Kľúčové slová:

DIPLOMATICKÝ PROTOKOL


O súboroch cookie na tejto stránke

Súbory cookie používame na funkčné účely, na zhromažďovanie a analýzu informácií o výkone a používaní stránky.

Nastavenia Povoliť všetko