Obchodný a diplomatický protokol
Popis:
Súbor obsahuje oskenované skriptá na predmet Obchodný a diplomatický protokol
Kľúčové slová:
obchodný protokol
diplomatický protokol
diplomácia
etiketa
spoločenské podujatia
Obsah:
- ÚVOD 3
I ZÁKLADNÉ POJMY
1.1 Spoločenský styk 5
1.2 Spoločenské chovanie 5
1.3 Spoločenská výchova 5
1.4 Diplomacia 5
1.5 Etiketa 6
1.6 Protokol 7
1.7 Súčasná úroveň spoločenského chovania 8
II VŠEOBECNÉ PRAVIDLÁ SPOLOČENSKÉHO STYKU AKO ZÁKLAD PRE OBCHODNÝ A DIPLOMATICKÝ PROTOKOL
2.1 Spoločenské prednosti a spoločenská významnosť osôb 10
2.2 Chovanie sa na verejnosti 12
2.3 Vonkajší vzhľad 14
2.4 Špecifické pravidla v konkrétnom osobnom styku 18
III NIEKOĽKO POZNÁMOK K ČINNOSTIAM V DIPLOMATICKEJ SFÉRE
3.1 Diplomatická misia -je poslanie a ciele 28
3.2 Fungovanie diplomatickej misie 29
3.3 Konzulárne úrady a ich poslanie 30
3.4 Formy a technika diplomatických stykov 32
3.4.1 Ústne styky 32
3.4.2 Diplomatická korešpondencia 34
3.4.3 Jazyk diplomatickej korešpondencie 37
IV. CIELE ÚLOHY A FUNKCIE OBCHODNEJ DIPLOMACIE
4.1 Úlohy konkrétnych orgánov v oblasti zahraničných vzťahov 39
4.2 Funkcie a úlohy orgánov obchodnej diplomacie 42
4.3 Špecifiká obchodných stykov v rôznych krajinách a regiónoch 46
4.4 Skúsenosti so zahraničnými firmami z hľadiska národnosti vlastníkov 54
V. PROFESIJNÁ ETIKETA
5.1 Úspešnosť manažéra a etiketa60
5.1.1 Vymedzenie pojmu „manažér".60
5.1.2 Osobnosť manažéra a jeho vlastnosti.61
5.1.3 Manažéra etiketa62
5.2 Príprava obchodných rokovaní63
5.2.1 Miesto rokovania64
5.2.2 Doba rokovania.64
5.2.3 Účastníci rokovania65
5.2.4 Príprava návštevy významného zahraničného partnera65
5.3 Obchodné rokovanie a jeho fázy 65
VI. NIEKTORÉ SPOLOČENSKÉ PODUJATIA A MIMOPRACOVNÉ PRÍLEŽITOSTI V OBCHODNOM A DIPLOMATICKOM PROTOKOLE
6.1 Organizačná príprava podujatí 69
6.2 Základné formy spoločenských podujatí 69
6.2.1 Pracovné raňajky 70
6.2.2 Pracovný obed (večera) 70
6.2.3 Bufet lunch, kokteil, čaša vína 71
6.2.4 Oficiálny obed alebo večera 71
6.2.5 Recepcia 72
6.3 Výber základných pravidiel stolovania 72
VII. SÚČASNÉ POŽIADAVKY NA PRACOVNÍKOV SEKRETARIÁTOV FIRIEM A ASISTENTOV VEDÚCICH PRACOVNÍKOV
7.1 Postavenie sekretariátu vo firme 74
7.2 Význam asistentky manažéra (riaditeľa) 75
7.3 Súčasné požiadavky na asistentky a na pracovníkov sekretariátov firiem 76
7.4 Kompetenčný model poslania asistentky 77
7.5 Kvalifikačné a osobnostné predpoklady pozície „asistentka - sekretárka" 78
7.6 Profil ideálnej asistentky 79
VIII. ZVLÁŠTNOSTI NIEKTORÝCH PROFESIÍ PRE ŽENY Z HĽADISKA ETIKETY A PROTOKOLU
8.1 Pohľad na ženské úlohy v spoločnosti 82
8.2 Profesionálny imidž ženy 83
8.3 Biznis-oblečenie pre ženy 84
8.4 Oblečenie žien vo vrcholovom manažmente 85
ZÁVER
Zoznam použitej a odporúčanej literatúry
O súboroch cookie na tejto stránke
Súbory cookie používame na funkčné účely, na zhromažďovanie a analýzu informácií o výkone a používaní stránky.