Hľadaj Zobraz: Univerzity Kategórie Rozšírené vyhľadávanie

45 077   projektov
0 nových

Recepty na zákusky

«»
Prípona
.doc
Typ
skriptá
Stiahnuté
0 x
Veľkosť
1,5 MB
Jazyk
neznámy
ID projektu
11355
Posledná úprava
28.11.2018
Zobrazené
1 782 x
Autor:
-
Facebook icon Zdieľaj na Facebooku
Detaily projektu
Popis:
Banány v parížskom kréme (4 porcie)

Cesto: 300 g čokolády na varenie, 3 dl smotany na šľahanie, 100 g práškového cukru, 100 g masla, 1 balíček bielej tortovej želatíny, 100 g štvorcových keksov, 4 veľké banány, chlebíčková forma 11x 25 cm

Deň vopred spolu povaríme smotanu na šľahanie, čokoládu, práškový cukor a maslo. Necháme vychladnúť a vložíme do chladničky. Na druhý deň vyšľahá-me, pridáme želatínu pripravenú podľa návodu a dôkladne zmiešame. Chlebíčkovú formu vyložíme mastným papierom. Na dno formy dáme trochu krému, rovnomerne rozotrieme, rozložíme keksy, potrieme krémom, obložíme pozdĺžne nakrájanými banánmi, znova potrieme krémom a prikryjeme keksami. Postup ešte raz zopakujeme. Vrch potrieme krémom a dáme stuhnúť do chladničky. Na druhý deň dezert vyklopíme z formy, papier stiahneme a nakrájame na rovnaké rezy.

Bielková roláda s čokoládovým krémom

Cesto: šesť bielkov, 170 g práškového cukru, 60 g rozpusteného masla, 170 g hrubej múky, jedna lyžička kypriaceho prášku do pečiva
Krém: 0,4 l mlieka, dve lyžice hrubej múky,dva žĺtky, 80 g čokolády na varenie, 80 g práškového cukru, 150 g masla

Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, pridáme cukor a vyšľaháme dohladka. Potom do snehu striedavo vmiešame po lyžiciach maslo a múku premiešanú s kypriacim práškom. Plech vyložíme mastným papierom, rozotrieme naň cesto, vložíme do vyhriatej rúry a upečieme doružova. Cesto aj s papierom zvinieme do rolády a necháme vychladnúť. Z vychladnutej rolády stiahneme papier, potrieme ju krémom, zvinieme, vrch rolády potrieme zvyšným krémom a vidličkou ozdobíme. Na niekoľko hodín dáme na chladné miesto.

Krém: V časti mlieka rozmiešame múku a žĺtky. Zvyšné mlieko, rozlámanú čokoládu a cukor varíme za stáleho miešania a keď začne vrieť, prilejeme mlieko rozmiešané s múkou a žĺtkami a uvaríme hustú kašu. Do ešte teplej kaše pridáme vymiešané maslo a necháme vychladnúť.

Kľúčové slová:

zákusky

recepty

cesto

krém

roláda

plnka

koláč

pečivo



Obsah:
  • 1. Banány v parížskom kréme (4 porcie) -2-
    2. Bielková roláda s čokoládovým krémom -2-
    3. CITRÓNOVÉ TIRAMISU -2-
    4. Čokoládovo-smotanové rezy -3-
    5. Čučoriedková olejová bábovka -3-
    6. GAŠTANOVÁ ROLÁDA -3-
    7. Hroznové košíčky -4-
    8. Ischelské tortičky -4-
    9. JEMNÝ KOLÁČ S MAKOVOU PLNKOU -4-
    10. Karamelový krém s malinami -5-
    11. Kávové zrná -5-
    12. Laskonky -5-
    13. MAKOVO-TVAROHOVÝ KOLÁČ -6-
    14. Mandľová roláda -6-
    15. Medovníkový koláč -6-
    16. Mocca roláda -7-
    17. Nepečené čerešňové guľky -7-
    18. Obrátený koláč s hruškami -7-
    19. OLEJOVÝ KYSNUTÝ KOLÁČ -7-
    20. Orieškové kocky -8-
    21. OVOCNÝ KOLÁČ S PENOU -8-
    22. Ovocný košíček -8-
    23. PIŠKÓTOVÝ ZÁVIN -9-
    24. PLNENÉ KOŠÍČKY -9-
    25. Primátorské rožky -10-
    26. PUDINGOVÁ TORTA S OVOCÍM -10-
    27. PUNČOVÉ KOŠÍČKY -10-
    28. Rezy so žĺtkovou šľahačkou -11-
    29. RÍBEZĽOVÝ KOLÁČ STAREJ MAMY -11-
    30. Roláda s broskyňami -11-
    31. RÝCHLA MANDARÍNKOVÁ TORTA -12-
    32. Skladaná torta -12-
    33. Skladané srdiečka -12-
    34. Sunquickové rezy -13-
    35. Sviatočná čokoládová torta -13-
    36. SYROVÁ TORTA -13-
    37. Šľahačková torta -14-
    38. Šľahačková torta s likérom -14-
    39. Tiramisu -14-
    40. TVAROHOVÁ NÁTIERKA S JAHODAMI -15-
    41. Tvarohovo-ovocná torta -15-
    42. VEĽKONOČNÉ MEDOVNÍKY -15-
    43. Vianočné broskyňové rezy -16-
    44. Višne v čokoláde -16-
    45. Vzdušné mokka kúsky -16-

    Slané
    1. Arašidové slané pečivo -17-
    2. PAGÁČIKY ŠKVARKOVÉ -17-
    3. Pikantné koláče -17-
    4. Slaná torta -17-
    5. Slané silvestrovské venčeky -18-
    6. Slané vianočné pečivo -18-
    7. Syrové slimáčiky -18-
    8. Veľkonočné slané pečivo -19-
    9. Veľkonočný veniec -19-
    10. Vežičky z lístkového cesta -19-
O súboroch cookie na tejto stránke

Súbory cookie používame na funkčné účely, na zhromažďovanie a analýzu informácií o výkone a používaní stránky.

Nastavenia Povoliť všetko