Hľadaj Zobraz: Univerzity Kategórie Rozšírené vyhľadávanie

45 119
projektov

Správna výrobná prax a systém HACCP

«»
Prípona
.doc
Typ
skriptá
Stiahnuté
155 x
Veľkosť
0,8 MB
Jazyk
slovenský
ID projektu
46053
Posledná úprava
24.08.2015
Zobrazené
3 202 x
Autor:
mvdralex
Facebook icon Zdieľaj na Facebooku
Detaily projektu
Popis:
1. SYSTÉM HACCP VŠEOBECNE
Čo je systém HACCP a na čo slúži? HACCP je skratka, ktorá vznikla spojením začiatočných písmen názvu Hazard Analysis and Critical Control Points. V slovenčine to znamená analýza nebezpečenstiev a kritické kontrolné body . Existuje viacero definícií:
FSIS : HACCP is a scientific system for process control that has long been used in food production to prevent problems by applying controls at points in a food production process where hazards could occur (HACCP je vedecký systém na ovládanie procesu ktorý sa už dlho používa pri výrobe potravín na predchádzanie problémov použitím ovládacích prvkov v tých bodoch procesu výroby potravín, v ktorých sa môžu objaviť nebezpečenstvá).
FAO : A system that identifies, evaluates, and controls hazards which are significant for food safety (systém, ktorý identifikuje, vyhodnocuje a ovláda nebezpečenstvá, ktoré sú dôležité vo vzťahu k bezpečnosti potravín).
...

Kľúčové slová:

výrobná prax

systém HACCP

analýza nebezpečenstiev

kritické kontrolné body



Obsah:
  • 1. Systém HACCP všeobecne 3
    1.1. Vzťah medzi plánom a systémom 3
    1.2. Vzťah medzi HACCP a správnou výrobnou praxou 4
    2. Vypracovanie plánu HACCP 5
    2.1. Stanovenie politiky HACCP 8
    2.2. Tvorba tímu 8
    2.3. Opis výrobku 9
    2.4. Prúdový diagram výroby a jeho overenie 11
    2.5. Analýza nebezpečenstiev 14
    2.5.1. Identifikácia nebezpečenstva 14
    2.5.2. Druhy nebezpečenstiev 14
    2.5.3. Určenie rizika nebezpečenstva 17
    2.5.4. Rozhodnutie o potrebe kontroly nebezpečenstiev 19
    2.6. Spôsob kontroly identifikovaných nebezpečenstiev 20
    2.6.1. Stanovenie kritických limitov kontrolných úkonov 21
    2.6.2. Určenie spôsobu registrácie kontrolných úkonov a archivácie záznamov 22
    2.7. Určenie miesta výkonu kontroly, kritických kontrolných bodov 23
    2.8. Určenie nápravných opatrení pre prípad straty kontroly nad nebezpečenstvom 25
    2.9. Spôsob archivácie dokumentácie HACCP 26
    3. Overovanie funkčnosti HACCP systému 28
    3.1. Validácia HACCP plánu 29
    3.2. Priebežná verifikácia kontrolných úkonov 29
    3.3. Pravidelné prehodnocovanie HACCP systému 30
    4. Audit HACCP systému 30
    4.1.1. Forma auditu 31
    4.1.2. Priebeh auditu 31
    Príloha č. 1 - Formulár tímu HACCP 33
    Príloha č. 2 - Formulár opisu výrobku 35
    Príloha č. 3 - Formuláre analýzy nebezpečenstiev 37
    Príloha č. 4 - Formuláre určenia kritických kontrolných bodov 43
    Príloha č. 5 - Formuláre nápravných opatrení 47
    Príloha č. 6 - 8. hlava PK SR 50
O súboroch cookie na tejto stránke

Súbory cookie používame na funkčné účely, na zhromažďovanie a analýzu informácií o výkone a používaní stránky.

Nastavenia Povoliť všetko