Hľadaj Zobraz: Univerzity Kategórie Rozšírené vyhľadávanie

45 113
projektov

Výživa a obezita u mladých

«»
Prípona
.doc
Typ
SOČ
Stiahnuté
17 x
Veľkosť
0,2 MB
Jazyk
slovenský
ID projektu
30193
Posledná úprava
10.03.2010
Zobrazené
1 343 x
Autor:
majka914
Facebook icon Zdieľaj na Facebooku
Detaily projektu
Popis:
V prvej časti práce uvádzam dôvody a teoretické východiská boja proti obezite. Zameriavam sa hlavne na dva faktory – energetický príjem a energetický výdaj.
Práca poskytuje možnosť orientačného výpočtu energetickej hodnoty pokrmov a ich podiel na dennom doporučovanom energetickom príjme pre vekovú kategóriu mládeže 15 – 18 rokov.
V prípade záujmu je možné formulár upraviť aj pre výpočet denného doporučovaného energetického príjmu pre iné vekové kategórie.
Do formulára je potrebné zadať údaje z receptúry o druhu a množstve surovín v čistom stave, doplniť údaj o energetickej hodnote suroviny z databázy údajov, ktoré sú uvedené
v prílohe A.
Všetky výpočty sa vykonajú automaticky podľa zadaných vzorcov vo formulári.
Výsledky práce môžu v praxi využiť všetci záujemcovia o zdravý životný štýl.
Pretože je rozumné sledovať aj energetický výdaj, práca umožňuje vypočítať energetický výdaj pri pohybových aktivitách vzhľadom na druh pohybovej aktivity, telesnú hmotnosť jedinca a čas trvania aktivity.

Kľúčové slová:

obezita

nadváha



Zdroje:
  • Národný program prevencie obezity, 2007
  • Odporúčané výživové dávky pre vybrané skupiny obyvateľstva, Vestník MZ 7/1997
  • Potravinové tabuľky – Hydina a zverina, Výskumný ústav potravinársky Bratislava, 2001
  • Potravinové tabuľky – Obilniny a strukoviny, Výskumný ústav potravinársky Bratislava, 1999
  • Potravinové tabuľky – Ovocie a zelenina, Výskumný ústav potravinársky Bratislava,1997
  • Potravinové tabuľky – Mäso jatočných zvierat, Výskumný ústav potravinársky Bratislava, 2002
  • Potravinové tabuľky – Mlieko a vajcia, Výskumný ústav potravinársky Bratislava, 2002
  • Potravinové tabuľky – Pokrmy, Výskumný ústav potravinársky Bratislava, 2002
  • Potravinové tabuľky – Ryby, Výskumný ústav potravinársky Bratislava, 2001
  • Potravinové tabuľky – Tuky, olejniny, oleje, orechy, Výskumný ústav potravinársky
  • Bratislava, 2000
  • Tabuľky zloženia a výživových hodnôt požívatín, Slovenské pedagogické nakladateľstvo Bratislava 1985, 2. vydanie
  • Viete aký je váš energetický výdaj? Výskumný ústav potravinársky Bratislava
  • www.enoviny, zdravotníctvo 9/2005
  • www.florastranky.sk
  • www.reduktip.sk
  • www.chudnutie-ako.sk
  • www.obezita.cz
O súboroch cookie na tejto stránke

Súbory cookie používame na funkčné účely, na zhromažďovanie a analýzu informácií o výkone a používaní stránky.

Nastavenia Povoliť všetko