Hľadaj Zobraz: Univerzity Kategórie Rozšírené vyhľadávanie

45 026   projektov
0 nových

Ekonomika výroby obilnín

«»
Prípona
.doc
Typ
štátnicové otázky
Stiahnuté
18 x
Veľkosť
0,2 MB
Jazyk
slovenský
ID projektu
9502
Posledná úprava
09.08.2018
Zobrazené
1 057 x
Autor:
-
Facebook icon Zdieľaj na Facebooku
Detaily projektu
Popis:
Obilniny tvoria hlavnú skupinu poľnohospodárskych plodín. Ich najväčší význam je vo výžive človeka, kde predstavujú cca 40 % jeho výživovej energetickej potreby. Veľká časť obilnín slúži ako krmivo pre hospodárske zvieratá a tak sa potravinou stáva sprostredkovane cez mäso, vajcia , mlieko a ďaľšie produkty .Využitie obilnín je mnohostranné. Okrem obilnín spotrebovaných vo forme múky, múčnych, cestovinárskych , pekárenských a cukrárenských výrobkov slúžia na výrobu ďaľších potravín ako sú olej, lieh, škrob, cukor, slad ako aj na výrobu nepotravinových výrobkov ,napr. lepidiel, plástov a sú aj významným zdrojom energie.

Kľúčové slová:

produkcia obilnín

intenzita

nákladovosť

speňažovanie

ekonomické nátroje

pestovanie obilnín



Obsah:
  • 1. Výmera a produkcia obilnín na Slovensku
    2. Intenzita a nákladovosť výroby obilnín
    3. Rentabilita výroby obilnín
    4. Faktory ovplyvňujúce ekonomiku výroby obilnín
    5. Odbyt a speňažovanie obilnín
    6. Ekonomické nástroje štátu ovplyvňujúce trh s obilninami
    7. Perspektíva pestovania obilnín na Slovensku
O súboroch cookie na tejto stránke

Súbory cookie používame na funkčné účely, na zhromažďovanie a analýzu informácií o výkone a používaní stránky.

Nastavenia Povoliť všetko