Hľadaj Zobraz: Univerzity Kategórie Rozšírené vyhľadávanie

45 118
projektov

Ošetrovateľstvo – výživa. Charakteristika výživy a správneho stravovania. Posúdenie stavu a stravovacích návykov

«»
Prípona
.doc
Typ
štátnicové otázky
Stiahnuté
8 x
Veľkosť
0,1 MB
Jazyk
slovenský
ID projektu
30163
Posledná úprava
04.03.2010
Zobrazené
2 483 x
Autor:
sissi2510
Facebook icon Zdieľaj na Facebooku
Detaily projektu
Popis:
Rozličné smernice a návody, jako sa správne stravovať, majú pomáhať ľuďom při zabezpečovaní dennej dávky základných živín a uľahčovať im plánovanie príjmu potravy. V Amerike vytvorili programy: Hlavné zásady štyroch skupín potravín, Smernica Hassle – Free Guide lepšej výživy a Základné výživové smernice.

Hlavné zásady štyroch skupín potravín – rozoznáva štyri skupiny jedál:
1. mlieko a mliečné výrobky
2. mäso a mäsové výrobky
3. chlieb a obilniny
4. ovocie a zelenina.
Jedlá, ktoré sa pripravujú podľa tohoto plánu, obsahujú zvyčajne 4200 – 5900 kJ denne (1000 – 1400 kcal).
Nevýhody: neobsahuje pokyny týkajúce sa výberu menej výživných požívatín
O súboroch cookie na tejto stránke

Súbory cookie používame na funkčné účely, na zhromažďovanie a analýzu informácií o výkone a používaní stránky.

Nastavenia Povoliť všetko