Hľadaj Zobraz: Univerzity Kategórie Rozšírené vyhľadávanie

45 043   projektov
0 nových

Bezpečnostné služby SR

«»
Prípona
.docx
Typ
študijný materiál
Stiahnuté
0 x
Veľkosť
0,1 MB
Jazyk
slovenský
ID projektu
48536
Posledná úprava
10.10.2024
Zobrazené
28 x
Autor:
michaela.karasekova
Facebook icon Zdieľaj na Facebooku
Detaily projektu
Popis:
Materiál ku skúške bezpečnostné služby SR


Policajný zbor SR: Hlavný orgán činný v trestnom konaní na Slovensku zodpovedný za udržiavanie verejného poriadku, prevenciu a vyšetrovanie trestných činov a presadzovanie zákonov. Pôsobí na národnej aj miestnej úrovni so špecializovanými jednotkami, ako je kriminálna polícia, dopravná polícia a špeciálne jednotky pre špecifické úlohy, ako je boj proti terorizmu.

Slovenská informačná služba (SIS): SIS je primárna spravodajská služba zodpovedná za zhromažďovanie, analýzu a šírenie spravodajských informácií súvisiacich s hrozbami národnej bezpečnosti. Zameriava sa na kontrarozviedku, boj proti terorizmu a ďalšie bezpečnostné problémy, domáce aj zahraničné.

Vojenské sily: Ozbrojené sily Slovenskej republiky plnia rôzne bezpečnostné úlohy vrátane obrany pred vonkajšími hrozbami, účasti v medzinárodných mierových misiách a poskytovania podpory pri národných mimoriadnych udalostiach alebo prírodných katastrofách. Pozostáva z pozemných síl, letectva a ďalších špecializovaných jednotiek.

Hraničná a colná kontrola: Orgány hraničnej a colnej kontroly monitorujú a regulujú pohyb osôb a tovaru cez hranice Slovenska s cieľom predchádzať nelegálnemu prisťahovalectvu, pašovaniu a obchodovaniu s ľuďmi. Pracujú na zachovaní celistvosti hraníc krajiny a dodržiavaní colných predpisov.
Pohotovostné záchranné služby: Hasičský a záchranný zbor, záchranná zdravotná služba a jednotky civilnej ochrany. Reagujú na núdzové situácie, nehody, prírodné katastrofy a poskytujú pomoc počas krízových situácií na ochranu životov a majetku.

Právny rámec: Právny rámec upravujúci bezpečnostné služby na Slovensku zahŕňa zákony, nariadenia a protokoly, ktoré vymedzujú ich úlohy, zodpovednosti a obmedzenia. Tieto rámce zabezpečujú zodpovednosť a dodržiavanie noriem v oblasti ľudských práv.

Kľúčové slová:

policajný zbor

vojenská polícia

stráže



Obsah:
  • colníci
    nbú
    obecná polícia
    spravodajské služby
    vojenská polícia
    zvjs
    stráže
O súboroch cookie na tejto stránke

Súbory cookie používame na funkčné účely, na zhromažďovanie a analýzu informácií o výkone a používaní stránky.

Nastavenia Povoliť všetko