Základy manažmentu 2.
Popis:
Základy manažmentu - Piškanin a kol. - časť 2.
Kľúčové slová:
organizovanie
manažment
komunikácia
kontrolovanie
manažment zmien
sebariadenie
Obsah:
- 11. ZÁKLADY ORGANIZOVANIA (J. Rudy) -122-
Organizačná Štruktúra -122-
Náčrt organizačnej Štruktúry -123-
Základné princípy organizačného dizajnu -124-
Súčasné koncepty organizačného dizajnu -126-
Hlavné typy organizačných Štruktúr v závislosti od konceptu organizačného dizajnu -127-
12. DIZAJN PRACOVÍSK (J. Rudy) -132-
Model charakteristiky pracovnej činnosti -134-
13. MANAŽMENT ĽUDSKÝCH ZDROJOV (Ľ. Bajzíková) -137-
Charakteristika a význam manažmentu ľudských zdrojov v organizácií -137-
Personálne činnosti a funkcie -140-
Úlohy manažmentu ľudských zdrojov -141-
14. INDIVIDUÁLNE A SKUPINOVÉ SPRÁVANIE (R. Sulíková) -143-
Individuálne správanie -143-
Skupinové správanie -148-
15. MOTIVÁCIA PRACOVNÍKOV (ľ. Bajzíková) -153-
Teórie motivácie -155-
16. VEDENIE ĽUDÍ (J. Rudy) -165-
Vzťah medzi pojmami manažér a líder -166-
Teórie vedenia ľudí -166-
17. KOMUNIKÁCIA A INTERPERSONÁLNE ZRUČNOSTI (R. Sulíková) -168-
Interpersonálna komunikácia -168-
Komunikácia v organizácii -171-
Neverbálna komunikácia -173-
Interkulturálna komunikácia -180-
Interkulturálne vyjednávanie -182-
Interpersonálne zručnosti -183-
Disciplinárne zručnosti -187-
Riešenie konfliktov -187-
18. KONTROLOVANIE (P. Jamnický) -192-
Charakteristika kontrolného procesu -192-
Typy kontroly -195-
Zameranie kontroly -197-
Požiadavky na efektívny kontrolný systém -199-
19. MANAŽMENT ZMIEN (A. Piškanin -202-
Zmeny v organizáciách a sily. ktoré" ich vyvolávajú -202-
Prístupy k smenám a modely zmien -203-
Zotrvačnosť, odpor k zmenám a prekonávanie odporu -204-
Druhy zmien a hlavné oblasti zmien -205-
Niektoré aktuálne problémy manažmentu zmien -209-
Stres pracovníkov a metódy jeho redukcie -211-
Organizačný rozvoj a zmeny -212-
20. SEBARIADENIE A MANAŽMENT ČASU (A. Piškanin) -215-
Sebariadcnie -215-
Manažment času -219-
O súboroch cookie na tejto stránke
Súbory cookie používame na funkčné účely, na zhromažďovanie a analýzu informácií o výkone a používaní stránky.