Zásady správnej výrobnej praxe (HACCP) - Pivo
Semestrálna práca12 s. / 3. roč. / docx
Stanovenie kritických bodov pri výrobe piva a z toho vyplývajucich kritických limitov.
1. Opis výrobku a stručný technologický postup výroby
Bežný názov - PIVO
Zloženie - Voda, oxid uhličitý, alkoholy, organické kyseliny, dextríny, cukor, dusíkaté látky, minerálne látky, vitamíny.
Použitie - Priamy konzum, bežný konzument.
Druh balenia - Sklenené fľašky, plastové fľašky, plechovky, sudy.
Trvanlivosť - Trvanlivosť piva môže byt mikrobiologická, ktorá je zaistená pasterizáciou, koloidná tr...
|
|
0,1 |
45x |
|
Hygiena potravín - vypracované
Vypracované otázky17 s. / 3. roč. / doc
Vypracované otázky na hygienu potravín
|
|
0,2 |
215x |
|
Hygiena potravín
Vypracované otázky89 s. / 3. roč. / pdf
1. Postavenie a úloha štátu pri zabezpečovaní bezpečných potravín, legislatíva a kontrola
ÚLOHA VLÁDY
- zabezpečiť vhodné hospodárske a legislatívne prostredie
- zabezp. ochranu spotrebiteľov pred ochoreniami a poškodeniami zdravia prostredníctvom potravín
- zabezp. vhodnosť potravín pre ľudský konzum
- zachovať dôveryhodnosť v medzinárodnom obchode
- vzdelávať obyvateľov o hygiene potravín
ÚLOHA PRIMYSLU
- zabezpečiť výrobu vhodných a bezpečných potravín
- zabezpečiť zrozumiteľné označ...
|
|
0,6 |
40x |
|
Pozberové technológie
Vypracované otázky21 s. / 3. roč. / docx
Vypracované otázky (aspoň ta väčšia časť) z predmetu Pozberové technológie.
1. Zostavenie strojovej linky na zber obiliaPozostáva z krokov, majúcich určité záväzné poradie. Toto poradie umožňuje, aby zostavená strojová linka zabezpečovala splnenie stanovenej úlohy v zmysle prijatých kritérií:
A.) Výber vhodného pracovného postupu
B.) Stanovenie nutnej dennej výkonnosti strojovej linky
C.) Určenie kľúčového článku
D.) Dimenzovanie článkov (určenie počtu prvkov v nich)
E.) Analýza možných ...
|
|
0,1 |
18x |
|
Protokoly 1 až 5 z analytickej chémie
Meranie13 s. / - roč. / docx
Protokol č. 1
Názov: Dokazovanie reakcie aniónov a katiónov
Úloha: Určte, aký katión a anión sa nachádza v neznámej vzorke
Princíp:
a) Dôkaz katiónu – na základe výsledkov skupinových reakcii s činidlami HCl, NaOH (+ prídavok nadbytku činidla), KI, K2Cr2O4, NH4OH, pripadne ďalšími vydedukujeme malú skupinu katiónov (alebo 1 katión), ktoré sa pravdepodobne nachádzajú vo vzorke. Na základe reakcii vzorky so selektívnymi alebo špecifickými skúmadlami dokážeme prítomný katión.
b) Dôkaz aniónu ...
|
|
0,1 |
13x |
|
Elektroforéza
Semestrálna práca11 s. / 3. roč. / docx
V tejto práci je popísaná elektroforéza a rôzne jej rôzne metódy.
1 Elektroforéza
1.1 Princíp elektroforézy
Elektroforéza je metóda, ktorá využíva schopnosti nabitých častíc v elektrickom poli. Vzhľadom k tomu, že rýchlosť pohybu častíc je závislá na veľkosti náboja a veľkosti molekuly, rôzne veľké a rôzne nabité molekuly sa budú pohybovať odlišnou rýchlosťou. Môžeme preto elektroforézu využívať k separácii látok a to predovšetkým pre analytické účely, avšak elektroforéza sa využíva aj na úče...
|
|
0,1 |
4x |
|
Morfológia - svalová sústava + ťahák
Manuál7 s. / 2. roč. / rar
Svalová sústava na morfológiu stavovcov + ťahák
|
|
0,1 |
1x |
|
Biologicky aktívne látky v potravinách
Prednášky59 s. / 3. roč. / pdf
Prednášky (skenované prezentácie) z predmetu Biologicky aktívne látky v potravinách.
|
|
22,9 |
10x |
|
Morfológia - oblasti tela
Manuál2 s. / 2. roč. / docx
Oblasti tela na morfológiu
|
|
0,1 |
2x |
|
Vypracovné otázky z biochemie
Vypracované otázky34 s. / 2. roč. / pdf
vypracované otazky z biochemie, enzými, krebsov cyklus, calvinov cyklus
|
|
2,3 |
13x |
|