Potravinové alergie - Epidemiológia a alergie z potravín - semestrálna práca
Prezentácia15 s. / 2. roč. / pptx
Intolerancia Laktózy • Intolerancia laktózy je spôsobená nedostatkom enzýmu laktázy, ktorý je potrebný na odbúravanie laktózy, cukru, nachádzajúceho sa v mlieku a iných mliečnych výrobkoch.Intolerancia laktózy môže byť genetická alebo ju môže spôsobiť poškodenie tenkého čreva v dôsledku vírusovej alebo bakteriálnej infekcie. Intolerancia na laktózu je taktiež etnická záležitosť. Asi 80 až 90 percent Afroameričanov má intoleranciu laktózy a je veľmi častá aj u Ázijcov a domorodých Američanov.• Je...
|
|
1,3 |
1x |
|
Štúdium producentov aflatoxínov a kyseliny cyklopiazonovej
Bakalárska práca37 s. / 3. roč. / doc
Mikroskopické vláknité huby sú mikroorganizmy patriace do samostatnej skupiny húb. V prostredí človeka majú význam tak pozitívny (napr. producenti antibiotík vo farmakológii, pri výrobe mliečnych výrobkov v potravinárstve), ako aj negatívny (spôsobujú rôzne druhy alergií, mykóz a mykotoxikóz). Ich výskyt môžeme pozorovať na rôznych plochách a povrchoch najrôznejších materiálov v interiéroch a v exteriéroch, napr. na dreve, tapetách, rohožiach, omietkach, papieri, koži, lepidlách, farbách, na lak...
|
|
5,6 |
1x |
|
Poznámky z predmetu Hygiena a technológia mäsa
Prednášky20 s. / 2. roč. / zip
Je to najpoužívanejší spôsob konzervácie mäsa , pričom sa mäso môže skladovať asi až 1 rok, pričom sa nemenia jeho nutričné a zmyslové vlastnosti.Mäso obsahuje najviac H2O ktorá sa premení na ľad : 1) pomalé zmrazovanie2) rýchle zmrazovaniePomalé zmrazovanieVzniknú pri ňom veľké kryštáliky ľadu ale je ich málo.Potrhajú bunku . Rýchle zmrazovanieVzniknú pri ňom veľa malých kryštálikov ktoré bunku neporušia .Za rýchle zmrazovanie sa považuje 5 - 20 cm za 1 hodinu.
|
|
0,2 |
0x |
|
Mikrobiológia - testy a vypracované otázky
Testy41 s. / 3. roč. / rar
testy a vypracované otázky na mikrobiológiu
|
|
0,1 |
69x |
|
Jablčná detská výživa - Senzorická analýza potravín - semestrálna práca
Semestrálna práca8 s. / 2. roč. / pptx
Vhodná detská výživa sa vyberá predovšetkým podľa veku bábätka. Niektoré dojčenské výživy sú vhodné pre deti už od narodenia, iné až od určitých mesiacov.Akékoľvek Sunar a ďalšie prípravky sú absolútne bezpečné a navyše prospievajú zdraviu vášho dieťaťa, ktoré po nich bude dobre rásť. ...Hodnotiteľia dostali párové vzorky A-B a C-D, ich úlohou bolo stanoviť ktorá vzorka sa im najviac páčila celkovo.Vzorka A - Ovko Jablko,Vzorka B - Hello s jablkom a vitamínom C,Vzorka C - Bio jablčné pyré,Vzorka...
|
|
4,5 |
0x |
|
Rozdelenie počítačov
Prezentácia14 s. / 1. roč. / pptx
Prezentácia k predmetu IKTPočítač(angl. computer), je zariadenie alebo stroj na realizáciu výpočtov alebo riadenie operácií vyjadriteľných číselnými alebo logickými výrazmi. Osobné počítačeTvoria v súčasnosti najrozšírenejšiu skupinu počítačov, sú označované ako personal computer. Existuje niekoľko typov osobných počítačov. Medzi najzákladnejšie patria : » Stolné » Prenosné Stolný počítač - najrozšírenejšia skupina počítačov, v súčasnosti u používateľov tvorí najpočetnejšie rozšírenie. Predovšet...
|
|
3,3 |
1x |
|
Určenie koncentrácie vodného roztoku sacharózy polarimetrom
Meranie3 s. / 1. roč. / docx
Pomôcky: zdroj svetla, kruhový polarimeter, odmerný valec, hustomer, cukrový roztok, kyvetaTeória:Svetlo je elektromagnetické vlnenie s vlnovými dĺžkami z intervalu od 3,8.10-7m do 7,8.10-7m. Biele svetlo je svetlo zložené z elektromagnetických vlnení rôznych vlnových dĺžok. Vektory intenzity elektrického a magnetického poľa kmitajú vždy kolmo na seba, avšak v priestore rôznym smerom. Ak tieto vektory kmitajú vždy rovnakým smerom, takéto svetlo sa nazýva polarizovaným. Polarizované svetlo dostan...
|
|
0,1 |
11x |
|
Elaborát - informačné systémy
Referát2 s. / 1. roč. / docx
Elaborát k predmetu IKT potrebný ku skúške.Informácie hrajú veľkú rolu v živote jednotlivca, o to väčšiu úlohu majú v hospodárskej praxi, pri riadení činnosti podniku, organizácie, štátu a pod. Pre uľahčenie práce s informáciami sa vytvárajú Informačné systémy. Problematika tvorby a využívania informačných systémov v praxi je veľmi zložitá a komplexná. V poslednej dobe sa snaha zameriava na čo najplnšie rozpracovanie teoretických princípov práce s informáciami pri vytváraní informačných systémov...
|
|
0,1 |
0x |
|