Hľadaj Zobraz: Univerzity Kategórie Rozšírené vyhľadávanie

45 119
projektov

Hodnotenie poľnohospodárskych produktov

«»
Prípona
.doc
Typ
ťahák
Stiahnuté
4 x
Veľkosť
0,1 MB
Jazyk
slovenský
ID projektu
5368
Posledná úprava
27.09.2017
Zobrazené
1 471 x
Autor:
-
Facebook icon Zdieľaj na Facebooku
Detaily projektu
Popis:
Char.a člen.surov.rastl.pôvodu z pohľ.obsahu vody a sušiny 2sk
údržné:obsah.menejV 20%a S 80%,patria sem všetky zrnoviny,sú ľahšie skladovat.
neúdržné:V 70-95% a S 30-5%(ovocie,zel,okopaniny,melóny)
Z pohľ.využ.v potravin.priem
Hlavné suroviny:nositeľom výživnej hodn.hotov.výr
Aditívne látky:nie sú nositeľom výživnej hodnoty,použ.sa v potrav.priem.iba na vylepšenie určit.senzorických vlastn.
Pomocné suroviny:pomáhajú získať hlav.produkt ale potom sa odstránia(chem.činidlá)
Kvalita-tvorená súborom znakov, kt.určujú vhodnosť suroviny na ďalsie využ.
Aspekty kvality 4:
1.Nutričná-pozitívne zložky(min.látky,vit.,bielk),vláknina-urýchluje trávenie, prečistuje,prevláda v celozrnných výr.
2.Hygienická-zložky,kt. sa môžu po prekroč.určit. množstva negatív. prejaviť na zdravot.stave,pestovanie pri ceste, dusičnany
3.Technologická-tvoria znaky a vlastnosti, kt.sú dôlež. zhľad. spracovateľského potrav. priem.
4.Senzoriská-znaky,kt. vieme posúdiť zmyslovo(čerstvosť, vôna, farba)

Kľúčové slová:

hlavné suroviny

aditívne látky

výroba cukru

rafinácia

konzervácia

kvalita



Obsah:
  • Hlavné suroviny
    Aditívne látky
    Pomocné suroviny
    Obchodné ukazov. technolog. kvality
    Pekárske ukaz. technol. kvality
    Technolog postup výr. sladu
    Olejniny(O) Požiadavky na kvalitu O
    Rafinácia sur rastl O
    Požiad na kval. stol O
    Požiad na CR pri nákupe
    Výroba cukru
    O a Z pri nákupe
    Úžitná hodnota O a Z
    Konzervač princípy
    Hodnot. vína
O súboroch cookie na tejto stránke

Súbory cookie používame na funkčné účely, na zhromažďovanie a analýzu informácií o výkone a používaní stránky.

Nastavenia Povoliť všetko