Popis:
-Kontrola na miestnej úrovni je zodpovedný? Regionálny veterinárny lekár v spolupráci s inšpektorom pre zdravie zvierat - epizootológ.
-Miestne centrá pre kontrolu chorôb - zloženie: koordinačný tim, administrat. Tím, epizootologický tim, eradikačný tim, očkovací tim, kntrolný tim.
-Koľko region. Veter.správ a centier? 8.
-Rozmedzie rastu listerióz : teplota: 4-45C... pH:5,5 - 9,6.
-Campylobacter u ošípaných...aký druh: Coli.
-Fyz. faktrory životného prostredia: 1.Žiarenie:ionizujúce (a, b, c, rtg.), neionizujúce:ultrafialové, viditeľné-svetlo, lasery, infračervené-IR, elektromagnetické pole, mikrovlny, rádiovlny.2. Hluk. 3. Vibrácie, otrasy. 4.Klimatické faktory (mikroklíma, makroklíma), teplota vzduchu, tlak vzduchu, relatívna vlhkosť vzduchu, rýchlosť prúdenia vzduchu.
-Prírodné zdroje ionizujúceho žiarenia: bežne a trvale sa vyskytujúce v prírode:a)prírodné rádionuklidy, b) kozmické žiarenie
-Čo je REACH? Systém reach predstavuje nový progresívny prístup členských štátov EU-uvádzanie chemikálii na trh..reach: snaha zmeniť celú oblasť chémie, bezpečnejšia oblasť s lepšími verejne dostupnými informáciami
Kľúčové slová:
verejné zdravotníctvo
živiny
spoločnosť
bielkoviny
znečistenie
výživa