Biofyzika a fyzikálne vlastnosti potravín
Popis:
Hmotnostné vlastnosti
1) Vymenujte aspoň 4 hmotnostné vlastnosti potravín.
2) Definujte hustotu.
3) Definujte objemovú hmotnosť.
4) Definujte sypnú hmotnosť.
5) Definujte pórovitosť.
6) Napíšte vzťah medzi pórovitosťou a objemovou hmotnosťou.
7) Vymenujte aspoň 3 faktory ovplyvňujúce sypnú hmotnosť nasypaného materiálu.
Geometrické vlastnosti
10) Vymenujte aspoň 3 geometrické vlastnosti.
11) Popíšte granulometrické zloženie súboru.
...
Elektrické vlasnostii
53) Napíšte jednotku rezistivity (merného elektrického odporu) látky.
54) Napíšte vzťah medzi rezistivitou (merným elektrickým odporom) a konduktivitou (mernou vodivosťou) látky.
55) Definujte relatívnu permitivitu.
Kľúčové slová:
potraviny
fyzikálne vlastnosti
voda
hmotnosť
O súboroch cookie na tejto stránke
Súbory cookie používame na funkčné účely, na zhromažďovanie a analýzu informácií o výkone a používaní stránky.