Hľadaj Zobraz: Univerzity Kategórie Rozšírené vyhľadávanie

45 118
projektov

Poľné a záhradné plodiny - testy

«»
Prípona
.zip
Typ
testy
Stiahnuté
26 x
Veľkosť
0,1 MB
Jazyk
slovenský
ID projektu
40034
Posledná úprava
15.04.2012
Zobrazené
1 477 x
Autor:
sabka.zabka
Facebook icon Zdieľaj na Facebooku
Detaily projektu
Popis:
Obsahuje 5 vypracovaných testov vo forme ťaháku, ktoré vždy dáva.

TEST 1:
1. Kapusta Repková pravá – Brassica napus AGROEKOLOGICKE PREDNOSTI- výborná predplodina pre obilniny, žiaduci prerušovač obilninových sledov- pestovanie v oblastiach znečistených sírou – asanačná plodina- zabraňuje erózii pôdy, splavovaniu dusíkatých hnojív do podzemnej vody AGROEKOLOGICKE PODMIENKY-2.formy: zimná (na SR) a jarná-nadmorská výška: do 700m-zrážky: 600-700 mm-teplota: 6,5-8,5 ̊ C (kukuričná výrobná oblasť)-pôda: hlboká, stredne hlboká ; hlinitá, piesočnato-hlinitá ; pH neutrálne TECHNOLOGIE PESTOVANIA- osevný postup - predplodiny: skoré zemiaky, skorá zelenina, ďatelina po 1kosbe - príprava pôdy - podmietka, stredná orba 18-22 cm - zapracovanie priemyselne hnojiva a herbicidy 4 týždne pred sejbou- hnojenie - 3-4 týždne pred sejbou hnojenie maštaľným hnojom 20-40 t/ha - 1t semien 50kg N, 10,7kg P, 49,8kg K - 1davka N regenerácia koreňov 40 -50 kg. ha prvá polovica marca - 2davka N regenerácia nadzemnej časti pri teplote 5C 2-3tyzdne po 1 60kg.ha - 3davka N najneskôr do začiatku kvitnutia 30kg.ha-založenie porastu- sejba: 10. - 30. august, 1,5-2 cm -osivo: 1 mil. klíčivých semien/ ha = 4-6 kg (sejačkou 2-4 kg) -spon: 375 – 450 mm - ošetrovanie – plečkovanie na jeseň do 10a na jar do 3- bránenie na jeseň- zber – desikácia- proti pukaniu šešúľ aplikujeme 21 -28 dni pre zberom vhodne prípravky

2. Zelenina (vyznam vo vyzive, jednotlive zlozky ktore obsahuje)Zelenina má v racionálnej výžive človeka dôležité postavenie, pretože má vysokú biologickú a nízku energetickú hodnotu. Jej konzumácia v čerstvom stave zachováva jej vysokú biologickú hodnotu. Zelnina obsahuje tieto dôležité látky:a) Vitamíny (C, A, U, E, K, P, B1, B2, B5, B6, B7, kyselina listová)b) Minerálne látky (Ca, P, Fe, Na, K)c) fytochemické látky: sú dôležité ako prirodzené antibiotiká, zneškodňujú rakovinové bunky, napr. sulforapfan v brokolici )d) vláknina: tvorí ju celulóza, hemicelulóza a pektíny. Ovplyvňuje správne zloženie črevnej mikroflóry, podporuje peristaltiku čriev, odstraňuje z organizmu škodlivé látky)e) pektíny: znižujú krvný tlak, obsah cholesterolu v krvi, protidiabetické účinky (tekvica, červená repa, baklažán)f) enzýmy: nitrátreduktáza, nitridreduktázag) aromatické látky, vonné a chuťové látky

3.Broskyňa (Persica vulgaris) ( miesto kde sa vysádza, druhy plodov, odrody, základy pestovavia)- stanovište: najteplejšie lokality, priemer. roč. teplota 9̊ C, do 200 m n.m., ročný úhrn zrážok do 600 mm., stredne ťažké hlboké priepustné pôdy, optimálne sú J, JZ a JV mierne svahy- podpníky.
...

Kľúčové slová:

poľné a záhradné plodiny



Obsah:
  • TEST 1:
    1. Kapusta Repková pravá – Brassica napus AGROEKOLOGICKE PREDNOSTI
    2. Zelenina (vyznam vo vyzive, jednotlive zlozky ktore obsahuje)
    3.Broskyňa (Persica vulgaris) ( miesto kde sa vysádza, druhy plodov, odrody, základy pestovavia)- stanovište
    4. Akostné vína s prívlastkom
    6. Princíp Guyotovho rezu
    7. očkovanie na bdiace a spiace očko-bdiace očko

    TEST 2:
    1. KUKURICA SIATA – Zea mays AGROEKOLOGICKE PODMIENKY
    2. ŤAŽKÉ KOVY (rizikové chemické prvky)
    3. FENOFÁZY VINIČA-fenofáza prúdenie štiav (slzenie)
    ...
O súboroch cookie na tejto stránke

Súbory cookie používame na funkčné účely, na zhromažďovanie a analýzu informácií o výkone a používaní stránky.

Nastavenia Povoliť všetko