Popis:
1 Charakteristika
Popisovaný technický systém je mlynček na mäso pre domácnosť. Je to jednoduché ale masívne zariadenie, ktoré sa používa na mletie mäsa, alebo jemu podobných látok pre účely spracovania v kuchyni. Je určené na občasné použitie, je prenosný, má ručný pohon.
2 Popis technického systému
Prvky systému a ich vzťahy:
Vstupy a výstupy:
Látka - technický systém je určený na premenu tvaru látky (hmoty, materiálu).
• Vstup - kúsky mäsa,
•
výstup - drobné kúsky mäsa tvoriace kašovitú masu.
Energia sa potrebuje na vykonávanie práce potrebnej na rezanie látky.
•
vstup - mechanická práca na kľuke
•
výstup - teplo, ktoré vystupuje vo forme zvýšenej teploty látky a prechodom vedením, prúdením a žiarením do okolia.
Informácia je potrebná na riadenie procesu prebiehajúceho v TS, informácie sú takého druhu, ktoré vie človak vnímať svojimi zmyslami a potrebuje ich k obsluhe TS
•
vstup - do systému spolu s energiou (z ruky) a materiálom (vkladanie)
•
výstup - vo forme
1. vizuálnych signálov, ktoré vníma človek očami a
2. vo forme zníženého odporu závitovky, ktoré vníma človek rukou.
3. 3. iné, informácie, ktoré vníma človek svojimi zmyslami.
Kľúčové slová:
mlynček
technický systém
prevádzkové podmienky
vlastnosti systému
vnútorné vlastnosti
Obsah:
- 1 Charakteristika
2 Popis technického systému
3 Prevádzkové podmienky
4 Vonkajšie vlastnosti systému
5 Vnútorné vlastnosti
6 Súvislosť vnútorných a vonkajších vlastností