Hľadaj Zobraz: Univerzity Kategórie Rozšírené vyhľadávanie

45 077   projektov
0 nových

Biofyzika a fyzikálne vlastnosti potravín - otázky aj vypracované

«»
Prípona
.docx
Typ
vypracované otázky
Stiahnuté
30 x
Veľkosť
0,1 MB
Jazyk
slovenský
ID projektu
45581
Posledná úprava
12.12.2016
Zobrazené
1 793 x
Autor:
kates
Facebook icon Zdieľaj na Facebooku
Detaily projektu
Popis:
HMOTNOSTNÉ VLASTNOSTI
1) Vymenujte aspoň 4 hmotnostné vlastnosti potravín.
hustota - priemerná, plošná, dĺžková
objemová hmotnosť
pórovitosť
sypná hmotnosť
medzerovitosť

2) Definujte hustotu.
- je to podiel hmotnosti a objemu (pre homogénne látky)
- je to podiel nekonečne malej hmotnosti a nekonečne malého objemu (pre heterogénne látky)

3) Definujte objemovú hmotnosť.
-používa sa pre pórovité materiály
-je to podiel hmotnosti pórov materiálu a celkového objemu

4) Definujte sypnú hmotnosť.
- je to podiel hmotnosti a celkového objemu nasypaného materiálu
5) Definujte pórovitosť.
-je to podiel objemu pórov a celkového objemu pórovitých látok
-udáva sa v percentách

6) Napíšte vzťah medzi pórovitosťou a objemovou hmotnosťou.

Kľúčové slová:

hmotnostné vlastnosti

fyzikálne vlastnosti

geometrické vlastnosti

tepelné vlastnosti

mechanické vlastnosti



Obsah:
  • Hmotnostné vlastnosti
    Geometrické vlastnosti
    Voda v potravinách
    Tepelné vlastnosti
    Mechanické vlastnosti
    Reologické vlastnosti
    Elektrické vlastnosti
O súboroch cookie na tejto stránke

Súbory cookie používame na funkčné účely, na zhromažďovanie a analýzu informácií o výkone a používaní stránky.

Nastavenia Povoliť všetko