Biofyzika a fyzikálne vlastnosti potravín - otázky aj vypracované
«»
Popis:
HMOTNOSTNÉ VLASTNOSTI
1) Vymenujte aspoň 4 hmotnostné vlastnosti potravín.
hustota - priemerná, plošná, dĺžková
objemová hmotnosť
pórovitosť
sypná hmotnosť
medzerovitosť
2) Definujte hustotu.
- je to podiel hmotnosti a objemu (pre homogénne látky)
- je to podiel nekonečne malej hmotnosti a nekonečne malého objemu (pre heterogénne látky)
3) Definujte objemovú hmotnosť.
-používa sa pre pórovité materiály
-je to podiel hmotnosti pórov materiálu a celkového objemu
4) Definujte sypnú hmotnosť.
- je to podiel hmotnosti a celkového objemu nasypaného materiálu
5) Definujte pórovitosť.
-je to podiel objemu pórov a celkového objemu pórovitých látok
-udáva sa v percentách
6) Napíšte vzťah medzi pórovitosťou a objemovou hmotnosťou.
Kľúčové slová:
hmotnostné vlastnosti
fyzikálne vlastnosti
geometrické vlastnosti
tepelné vlastnosti
mechanické vlastnosti
Obsah:
- Hmotnostné vlastnosti
Geometrické vlastnosti
Voda v potravinách
Tepelné vlastnosti
Mechanické vlastnosti
Reologické vlastnosti
Elektrické vlastnosti
O súboroch cookie na tejto stránke
Súbory cookie používame na funkčné účely, na zhromažďovanie a analýzu informácií o výkone a používaní stránky.