Hľadaj Zobraz: Univerzity Kategórie Rozšírené vyhľadávanie

45 077   projektov
0 nových

Hodnotenie polnohospodárskych produktov

«»
Prípona
.doc
Typ
vypracované otázky
Stiahnuté
16 x
Veľkosť
0,1 MB
Jazyk
slovenský
ID projektu
21839
Posledná úprava
01.04.2009
Zobrazené
2 639 x
Autor:
-
Facebook icon Zdieľaj na Facebooku
Detaily projektu
Popis:
1. Rozdelenie a charakteristika rastlinných produktov z pohľadu skladovania a spracovania. Charakteristika aspektov kvality poľnohospodárskych produktov.
Rastlinné produkty podľa obsahu vody a sušiny delíme na:
-údržné –obsah vody do 20%, sušina 80% a viac; všetky zrnoviny, vhodné na dlhodobé skladovanie
-neúdržné –obsah vody 80% a viac, sušina do 20%; patria sem okopaniny, ovocie a zelenina, sú ťažšie skladovateľné
Aspekty kvality:
-nutričná hodnota – obsah aminokyselín, minerálnych látok, vitamínov atď.
-hygienická kvalita – negatívne zložky, obsah ťažkých kovov, rezíduí, dusičnanov
-technologická kvalita – znaky dôležité z hľadiska spracovania
-senzorická kvalita – subjektívne posúdenie znakov a vlastností, pre spotrebiteľa dôležitá (chuť, vôňa, farba)

Kľúčové slová:

poľnohospodárske produkty

hodnotenie poľnohospodárskych produktov

STN

olejniny


O súboroch cookie na tejto stránke

Súbory cookie používame na funkčné účely, na zhromažďovanie a analýzu informácií o výkone a používaní stránky.

Nastavenia Povoliť všetko