Hľadaj Zobraz: Univerzity Kategórie Rozšírené vyhľadávanie

45 119
projektov

Integrovaná živočíšna výroba

«»
Prípona
.doc
Typ
vypracované otázky
Stiahnuté
59 x
Veľkosť
12,6 MB
Jazyk
slovenský
ID projektu
29306
Posledná úprava
15.01.2010
Zobrazené
2 598 x
Autor:
adulka87
Facebook icon Zdieľaj na Facebooku
Detaily projektu
Popis:
1. Hlavné faktory ovplyvňujúce výrobu a kvalitu mlieka, mäsa a vajec hospodárskych zvierat.
Na produkciu mlieka vplývajú: Vnútorné činitele: plemenná príslušnosť, individualita dojnice, dedičnosť, činnosť mliečnej žľazy, činnosť žliaz s vnútornou sekréciou, krvného obehu, dýchania, plodnosť, zdravotný stav, vek a poradie laktácie.
Vonkajšie činitele: (ovplyvňujú kvalitu a množstvo mlieka viac ako vnútorné činitele): vek a poradie laktácie, vek pri prvom zapustení, dĺžka servis periódy (medziteľnosti), teľnosť, zmetanie a ruja, dĺžka doby státia na sucho a technika kŕmenia v tomto období, ročná doba telenia, klimatické podmienky a nadmorská výška, pohyb, telesná námaha, transport, zdravotný stav, ochorenie, živá hmotnosť a vek zvieraťa, počet dojení za deň, technika dojenia, výživa a kŕmenie, chovateľské prostredie a ustajnenie

Kľúčové slová:

Integrovaná živočíšna výroba


O súboroch cookie na tejto stránke

Súbory cookie používame na funkčné účely, na zhromažďovanie a analýzu informácií o výkone a používaní stránky.

Nastavenia Povoliť všetko