Hľadaj Zobraz: Univerzity Kategórie Rozšírené vyhľadávanie

45 026   projektov
0 nových

Interiérové kvetinárstvo

«»
Prípona
.doc
Typ
vypracované otázky
Stiahnuté
16 x
Veľkosť
0,1 MB
Jazyk
slovenský
ID projektu
25096
Posledná úprava
04.06.2009
Zobrazené
2 088 x
Autor:
vera222
Facebook icon Zdieľaj na Facebooku
Detaily projektu
Popis:
Počas Viktoriánskeho obdobia (1837 – 1900) zaznamenalo interiérové záhradníctvo veľký pokrok v Anglicku a v Severnej Amerike. Obrovské tropické rastliny boli umiestňované do domov, hotelov, divadiel a ďalších verejných interiérov, alebo boli umiestňované do skleníkov a do zimných záhrad, ktoré mali podobu skleníkov. Väčšina domov 19. stor. mala rastliny v salónoch alebo v okenných vitrínach a v záhradách. Domy boli chladné a tmavé, problémom bol tiež prach.

Za najviac využívané a trvanlivé rastliny boli považované palmy, cykasy, paprade, begónie, aspidistra... Obľúbené boli aj : Fittonia, Marantha, Hoya carnosa, Aucuba, Aglonema, Aralia, Philodendron....

Počas viktoriánskej epochy sa do popredia dostávali aj závesné koše, drôtené, pozinkované pestovateľské nádoby s vysadeným brečtanom, previslími muškátmi atď.
Pri pestovaní sa uprednostňovali hlavne slnečné okná, tienisté boli vhodné pre rastliny okrasné listom, rastliny museli byť denne otáčané aby dosiahli optimálne osvetlenie, preliatie bolo problémom, substrát nikdy nemohol vyschnúť, rastliny nemohli zvädnúť, bola odporúčaná vlažná dažďová voda, suchý vzduch bol pre rastliny nevhodný...pri napadnutí škodcami sa rastliny umývali v alkohole.

Kľúčové slová:

interiérové kvetinárstvo

kvetinárstvo

Viktoriánskeho obdobie

Výstavba oranžérií



Zdroje:
  • Interierové kvetinárstvo - Anna Jakábová, SPU, Nitra
O súboroch cookie na tejto stránke

Súbory cookie používame na funkčné účely, na zhromažďovanie a analýzu informácií o výkone a používaní stránky.

Nastavenia Povoliť všetko