Priemyselné krmivá a diéty pre psov
Popis:
Vypracované otázky, školský rok 2019/2020
Kľúčové slová:
krmoviny
uvlf
skuška
technologia
vyroba
vyživa
kynologia
otazky
Obsah:
- 1/ Krmivo pre spoločenské zvieratá (Pet Food) a história výroby vlhkých, polosuchých a suchých krmív;
2/ Charakteristika surovín živočíšneho pôvodu (mäso, vnútornosti, spojivové tkanivo, ryby, živočíšny tuk, chrupavka, kosť, vajcia, mliečne výrobky);
3/ Rozdelenie krmív pre spoločenské zvieratá, ich charakteristika, výhody a nevýhody (suché, polosuché, vlhké);
4/ Základné typy a fyzickej záťaže psov z pohľadu použitia krmív;
5/ Charakteristika surovín rastlinného pôvodu (obilniny, vedľajšie produkty mlynského priemyslu, zelenina, ovocie, orechy, strukoviny);
6/ Spôsoby úprav krmív (fyzikálno-mechanické, tepelne, chemické, biologické, biotechnologické, termické);
7/ Technologický proces výroba suchých krmív (granulované / peletované);
8/ Technologický proces výroby vlhkých krmív (konzervy);
9/ Pravidlá vykonávania úradných kontrol krmív;
10/ Zmyslové hodnotenie krmív;
11/ Obmedzenia pri používaní krmív;
12/ Systém HACCP pri výrobe kombinovaných krmív
O súboroch cookie na tejto stránke
Súbory cookie používame na funkčné účely, na zhromažďovanie a analýzu informácií o výkone a používaní stránky.