Hľadaj Zobraz: Univerzity Kategórie Rozšírené vyhľadávanie

45 118
projektov

Štátnicové otázky Hygiena potravín (Hygiena a technológia mlieka)

«»
Prípona
.rar
Typ
vypracované otázky
Stiahnuté
4 x
Veľkosť
1,7 MB
Jazyk
slovenský
ID projektu
46043
Posledná úprava
24.08.2015
Zobrazené
1 359 x
Autor:
mvdralex
Facebook icon Zdieľaj na Facebooku
Detaily projektu
Popis:
Vypracované štátnicové otázky z predmetu Hygiena potravín (Hygiena a technológia mlieka), konkrétne ide o cca. 90 otázok.

Kľúčové slová:

štátnicové otázky

mlieko

hygiena potravín



Obsah:
  • 1. História a vývoj mliekarstva v SR, produkcia mlieka v SR a vo svete
    2. Hygiena a technológia výroby tvarohu a výrobkov z neho
    3. Subletálne poškodenie mikroorganizmov, jeho význam a riešenie v mikrobiálnej diagnostike
    4. Výživná hodnota mlieka a mliečnych výrobkov
    5. Hygiena a technológia výroby syrov anglického typu
    6. Vplyv vodnej aktivity na asociáciu MO v potravinách
    7.Spôsoby sterilizácie mlieka. Hygiena a technológia
    8. Hyg. kozieho ml. a výrobkov z neho
    9. Ochorenia z potr. bakt. pôvodu
    10. Hl.a doplňujúce zložky ml.
    11. Hygiena a technológia výroby syrov talianskeho typu
    12. Mykotoxikózy z potravín
    13.Nemikrobiálne ochorenia z mlieka
    14.Intravitálne vplyvy na zloženie a vlastnosti mlieka
    15.Ovčí hrudkový syr
    16. Biologické spôsoby predlžovania trvanlivosti ml. výrobkov
    17. Lipidy v mlieku
    18. Hygiena prvovýroby kravského mlieka
    19. Požiadavky na SKM určené na spracovanie a použitie na ľudský konzum
    (20, 21, 22 a 23 chýbajú)
    24. Zdraviu škodlivé stopové prvky v mlieku a mliečnych výrobkoch
    25. Hygiena a technológia výroby syrov s plesňou v ceste
    26. Význam proteolytických a lipolytických mikroorganizmov v mliekárstve
    27. Ochranné látky a enzýmy v mlieku
    28. Hygiena prvovýroby ovčieho mlieka
    29. ‭Laktóza a jej význam v mlieku
    30. Charakteristika najčastejšie sa vyskytujúcich alimentárnych ochorení prenosných mliekom a mliečnymi výrobkami
    31. Hlavné časti, funkcia a hygienické problémy doskového pastéra. Spôsoby pasterizácie mlieka a smotany
    32. Minerálne látky a vitamíny v mlieku
    33. Vplyv mlieka od mastitídnych kráv na hygienu a technológiu výroby mliečnych výrobkov
    34. Hygiena a technológia výroby syrov s plesňou na povrchu
    35. RIL v mlieku a mliečnych výrobkoch, ich pôvod a význam
    36.Kyslosť mlieka. Tlmivá schopnosť mlieka
    37. Homogenizácia, dehydratácia, dezodorácia, termizácia v mliekarenstve
    38. Cytológia mlieka
    39. Legislatíva
    40. Postavenie akreditovaných a autorizovaných laboratórií v systéme hodnotenia kvality mlieka
    41. Kontrola kvality mlieka, hodnotenie a preplácanie surového kravského mlieka
    42. Hlavné časti, funkcia a hygienické problémy separátorov
    43. Výroba mlieka - environmentálny rámec
    44. Rozdiel v zložení mlieka a mledziva, význam z hľadiska výroby mliečnych výrobkov
    45. Hygiena a technológia výroby topených syrov
    46. Botulizmus - etiológia, epidemiológia, klinické príznaky,prevencia
    47. Senzorické, fyzikálne, chemické a mikrobiálne požiadavky na surové kravské mlieko určené na spracovanie pre ľudský konzum podľa platnej legislatívy
    48 . Princíp zrážania mlieka kyselinou a syridlom
    49. Všeobecná charakteristika, rozdelenie a zvláštnosti vírusových ochorení z potravín
    50. Význam prítomnosti mlieka od starodojných kráv na porušenie ukazovateľov kvality surového kravského mlieka
    51. Hygiena obalov a obalových materiálov na mlieko a mliečne výrobky
    52. Hygiena a technológia výroby syrov z pareného cesta
    53. Merná hmotnosť mlieka
    54. Uperizácia mlieka
    55. Stafylokokové enterotoxikózy alimentárneho pôvodu, Etiológia, epidemiológia, klinické príznaky, prevencia
    56. Elektrická vodivosť, redox-potenciál, refrakcia mlieka
    57. Baktofugácia baktotermizácia v mliekárstve
    58. Alimentárne ochorenia
    59. Hygiena dojenia a prvotného ošetrenia mlieka v poľnohosp. podniku
    60.Antimikrobiálne a antioxidačné prídavné látky v mliekarenskom priemysle
    61. Hygiena a technológia výroby mrazených ml. výrobkov
    62. Technologické pomocné a prídavné látky v mliekarstve, ich význam a hygienické problémy
    63. Asociácia mikroorganizmov (MO) ovčieho mlieka a výrobkov z ovčieho ml.
    (64. chýba)
    65. Rádioaktívne látky v mliekarstve
    67. Alimentárne ochorenia z mlieka a mliečnych výrobkov
    68. Vplyv technologických procesov výroby mliečnych produktov na hlavné a doplňujúce zložky mlieka
    (69.-73. chýbajú)
    74.Synteza hlavnych zložiek mlieka a tvorba mlieka vo vemene
    75.Hygiena a technologia vyroby syrov holandskeho typu
    76.Kontaminacia potravin mikroorganizmami z pody, vody a ovzdušia
    77.Predlžovanie trvanlivosti mlieka a mliečnych výrobkov pomocou zvýšenej teploty - princíp a významnejšie technológie
    78. Hygiena vedľajších produktov pri výrobe a spracovaní mlieka
    (79. a 80. chýba)
    81. Vplyv osmotického tlaku na asociáciu mikroorganizmov mlieka a mliečnych výrobkov
    82. Charakteristika a použitie enzýmov v mliekarenskom priemysle
    83. Využitie potravinárskych polymérov pri výrobe mliečnych výrobkov
    84. Úloha antimikrobiálnych a antioxidačných prídavných látok pri výrobe mliečnych výrobkov
    (85. 86. a 87. chýbajú)
    88. Mobilné a stacionárne zariadenia v prvovýrobe mlieka
    89. Výstavba a prevádzkové celky mliekarenského závodu
    90. Výstavba a prevádzka minimliekarni
O súboroch cookie na tejto stránke

Súbory cookie používame na funkčné účely, na zhromažďovanie a analýzu informácií o výkone a používaní stránky.

Nastavenia Povoliť všetko