Hľadaj Zobraz: Univerzity Kategórie Rozšírené vyhľadávanie

45 025   projektov
0 nových

Strategické riadenie podniku

«»
Prípona
.docx
Typ
vypracované otázky
Stiahnuté
32 x
Veľkosť
0,3 MB
Jazyk
slovenský
ID projektu
29636
Posledná úprava
03.02.2010
Zobrazené
1 710 x
Autor:
renuska
Facebook icon Zdieľaj na Facebooku
Detaily projektu
Popis:
1. Uveďte základné etapy strategického riadenia podniku a podrobnejšie charakterizujte jednotlivé manažérske funkcie v rámci nich.

Strategický manažment podniku
Z definície podnikového manažmentu vyplýva, že strategický manažment podniku sa prakticky skladá z dvoch, na seba nadväzujúcich etáp:
1. z etapy stanovenia strategického podnikového cieľa (cieľov) na základe vrcholového, resp. hlavného cieľa podniku daného vlastníkom (vlastníkmi) podniku a analýzy rozvoja podnikového okolia a jeho silných a slabých stránok a vypracovania podnikovej stratégie na dosiahnutie strategického cieľa (cieľov) podniku.
2. z etapy realizácie podnikovej stratégie, prostredníctvom základných manažérskych funkcií: plánovania, organizovania, kontrolovania, vedenia ľudí a pracovnej skupiny.
Na získanie základnej predstavy o podnikovom manažmente a pre lepšie pochopenie súvislostí pri jeho ďalšom objasňovaní, bude účelné, ak úvodom v stručnosti ozrejmíme jeho podstatu tým, že vymenujeme základné manažérske funkcie, ktorými sa realizuje podnikový manažment, naznačíme zdroje ich informačného zabezpečenia, resp. ich vzájomné informačné väzby, a stručne popíšeme mechanizmus ich pôsobenia v procese podnikového manažmentu (riadenia).

Kľúčové slová:

vízia podniku

fungovanie podniku

podniková stratégia

Strategické riadenie


O súboroch cookie na tejto stránke

Súbory cookie používame na funkčné účely, na zhromažďovanie a analýzu informácií o výkone a používaní stránky.

Nastavenia Povoliť všetko