Technológia prvostupňového spracovania dreva - vypracované otázky
Popis:
Obsahuje: 1 časť Piliarinu - 15. tém
-1. funkcie skladu suroviny a jeho dispozičné členenie
-2. technologia preberania suroviny
-3. technologia odkornovania suroviny
.....
2 časť Sušenie-15 tém
-1. Sušenie a hydrotermická uprava
-2. vlhkosť dreva a metody stanovenia vlhkosti dreva
-3- základné parametre procesu susenia a aky je ich vplyv na priebeh susenia
......
Kľúčové slová:
piliarina
sušenie
sklad suroviny
úprava dreva
vlhkosť
predsúšanie
kontrola kvality
plastifikácia
Obsah:
- Piliarina
1. Funkcie skladu suroviny p.z. a jeho dispozičné členenie
2. Technológia preberania suroviny
3. Technológia odkôrňovania suroviny
4. technológia spracovania guľatiny na výrezy
5. Technológia triedenia výrezov
6. Technológia porezu základnými spôsobmi
7. Technológia porezu špeciálnymi spôsobmi
8. Typológia piliarskych výrobkov
9. Technológia výroby ihličnatého reziva rp
10. Technológia výroby listnatého reziva kpp ( kmeňová pp )
11. Technológia výroby reziva piliarskými agregátmi
12. Analýza kvantitatívnej výťažnosti reziva
13. Technológia adjustácia reziva
14. Technológia výroby prírezov rezaním
15. Technológia výroby prírezov lepením do nekonečného prírezu
Sušenie
1. Sušenie a hydrotermická úprava dreva
2. Vlhkosť dreva. metódy stanovenia vlhkosti dreva
3. Základné parametre procesu sušenia a aký je ich vplyv na priebeh sušenia
4. Prirodzené sušenie dreva
5. Sklad reziva pre prirodzené sušenie
6. Konštrukcia a základne prvky komorovej teplovzdušnej sušiarne
7. Umelé predsúšanie a kondenzačné sušenie
8. Teplovzdušné kontinuálne sušiarne
9. Technológia umelého sušenia dreva
10. Kontrola kvality vysušeného materiálu
11. Sušiaci proces a režim umelého sušenia
12. Vákuové a vysokoteplotné sušenie
13. Kontaktné, vysokofrekvenčné a mikrovlnné sušenie
14. Plastifikácia a farebné zmeny
15. Spôsoby parenia, pariace zariadenia
O súboroch cookie na tejto stránke
Súbory cookie používame na funkčné účely, na zhromažďovanie a analýzu informácií o výkone a používaní stránky.