Hľadaj Zobraz: Univerzity Kategórie Rozšírené vyhľadávanie

45 144
projektov

Vypracované otázky z predmetu Výživa a dietetika zvierat

1 / 3 «»
Prípona
.docx
Typ
vypracované otázky
Stiahnuté
5 x
Veľkosť
0,8 MB
Jazyk
slovenský
ID projektu
47027
Posledná úprava
11.07.2017
Zobrazené
878 x
Autor:
mvdralex
Facebook icon Zdieľaj na Facebooku
Detaily projektu
Popis:
Vypracované otázky z predmetu Výživa a dietetika zvierat. Spolu 91 otázok.

Kľúčové slová:

nutričné poruchy

dietetické zásady

nutričné požiadavky

hovädzí dobytok

dojnica

teľatá



Obsah:
  • 1.Výživa a zdravie zvierat
    2. Príjem k - nutričné, fyziologické činitele riadenia
    3.Kvalita krmiva a jej ukazovatele limitujúce úroveň produkcie a zdravia:
    4.Forma a štruktúra krmiva,kŕm.dávky,vplyv na produkciu a zdravie:
    5. Ošetrenie krmív - vplyv na fyzikálne, chemické a nutričné vlastnosti
    6. Nutrične podmienené ochorenia dojníc
    7.Hodnotenie zdravot.nezávadnosti krmív pre hz:
    8.Cielený dietet.rozbor-účel a spôsoby hodnotenia-závery:
    9.Preventívny dietet.rozbor-poslanie a metódy:
    10. Antinutritívne látky - zdroje, mechanizmus vzniku;
    11.Inhibítory proteáz, lektíny (výskyt,mechanizmus,nut prevencia);
    12.Glukozinoláty (v,mv,p)
    13.Kyanogénne glykozidy,fenoly
    14.Fytoestrogeny a fotosenzibizujuce latky
    15.Dusičnany, dusitany
    16. Látky ovp využiťeľnosť vit a min
    17.Taníny, saponíny a latky vyvolávajúce tympaniu ru
    18.Mykotoxíny a pôsobenie plesní a ich toxínov v krmivách
    19.Stratégia a taktika pri prevencii mykotoxikóz
    21.Šul: nutričné, atb, stimulátory rastu - upatnenie, zásady použ, veterinárna kontrola
    22.Šul: hormóny, e, latky upravujúce senzorické vlastnosti
    23.Šul: antioxidačné, konzervačné a látky poskytujúce en
    24. + 25. mg2+ činitele,diagnostika , prevencia - pastevnej tetánie
    24.Pastevná tetánia - činitele podmieňujúce vznik
    26.Ca+p_ ru_faktory ovp absorbciu a metabolizmuspomer ca:p 2,5-3:1
    27.+ 52. pôrodná paréza _vznik a nutričná prevencia
    28.Režim kŕmenia a poruchy zdravia-malnutrícia,vplyv na zdravie zvierat
    29.Nutrič.a zdravot.ovplyv.fermentácie a utilizácie sach.v bachore
    31.Metab.procesy transformácie nl u ru
    32.Manipulácia a riadenie ruminál.fermentácie v bachore
    33.Pasáž a štruktúra krmiva
    34.Činitele ovpl.prechod bach.nedegrad.proteínov a škrobu
    35.Hodnotenie kd z hľadiska nutrič.a zdravot.ovpl.tráve-nia tukov u ru
    36.Zásady riadenia výživy s pridáv.tuku do kd u ru
    37.Vplyv prot.-energ.vzťahu kd pre bach.metab.
    38.princípy prot.-energ.vzťahov na úrovni intermed.metab
    39.Metabolicka faza pozit.a negat.energet.bilancie
    41.Rozdelenie metab.živín (homeostáza,homeoréza)pre fázu la-ktácie u hz
    40.Rozdelenie metab.živín (homeostáza,homeoréza)pre fázu gra-vidity u hz
    42.Dietetické zásady fázovej výživy
    43.Nutričná prevencia v období státia na sucho
    44.Nutričná prevencia v 1.fáze laktácie
    45.Dietetické a nutričné požiadavky-2. a 3. fáza laktácie
    46. Vzťah výživy a reprodukcie dojníc.
    47. Mechanizmus substrátov pre glukoneogenézu a syntézu lipidov u ru.
    48. Nutričné predpoklady, metabolická záťaž, nutričná prevencia vzniku ketózy.
    49. Nutričné predpoklady prejavu acidifikácie bachora - produkčné následky a zásady prevencie
    50. Bachorová acidóza, syndróm acidóza - laminitída, mechanizmus vzniku, nutričná prevencia
    51. Nutričné a met predpoklady vzniku lipomobilizácie a tukovej infiltrácie pečene -prevencia
    52. Nutričné predpoklady vzniku pôrodnej parézy a jej nutričná prevencia
    53. Diagnostika energetického metabolizmu v bachore a jeho hodnotenie
    54. Dietetické a nutričné ovplyvnenie energetického metabolizmu bachora
    55. Diagnostika fázovej výživy dojníc cestou hodnotenia laktačnej krivky
    56. Hodnotenia fázovej výživy dojníc cestou zloženia mlieka a úrovne metabolitov v mlieku
    57. Syndróm nízkeho obsahu tuku v mlieku - príčiny a spôsoby nutričnej prevencie
    58. Riadenie výživy dojníc s cieľom zvýšiť úroveň proteínu v mlieku (metabolizovateľné amk)
    59. Riadenie fázovej výživy dojníc podľa úrovne kondičného stavu
    60. Dietetická a nutričná stránka kolostrálnej výživy teliat
    61. Dietetické zásady mliečnej výživy teliat
    62. Riadenie mliečnej a prechod na rastlinnú výživu z hľadiska morfologickej a enzymatickej vybavenosti u teliat
    63. Nutrične podmienené poruchy trávenia a nutričná prevencia hnačkových ochorení u teliat
    64. Fyziologické zvláštnosti a limity absorpcie kolostrálnych ig
    65. Fázovosť a intenzita výživy teliat a mladého hovädzieho dobytka - podmienky správneho vývoja jalovíc
    66. Nutričné predpoklady vzniku bachorovej alkalózy a syndrómu senného brucha, následky a nutričná prevencia
    67. Nutričné predpoklady vzniku preplnenia knihy a dislokácie slezu, následky a nutričná prevencia.
    68. Dietetické a nutričné zásady pri intenzívnom využití základného stáda bahníc
    69. Gravidnej toxémie bahníc
    70. Dietetické zásady odchovu a výkrmu jahniat
    ... atď.
    90.Dietetické opatrenia pri orgánových poruchách eq
    91.Dietetické zásady kŕmenia osirelých žriebät
O súboroch cookie na tejto stránke

Súbory cookie používame na funkčné účely, na zhromažďovanie a analýzu informácií o výkone a používaní stránky.

Nastavenia Povoliť všetko

NÁPOVEDA

Galériu môžete prechádzať pomocou kláves:

ŠÍPKY VĽAVO/VPRAVO: Predchádzajúci/Nasledujúci obrázok
MEDZERNÍK: Ďalší
ENTER: Spustiť/zastaviť prehrávanie
ESC: Zavrieť galériu
HOME/END: Prvý/posledný obrázok
H - Vyvolanie nápovedy

Zavrieť nápovedu
pinlink