Hľadaj Zobraz: Univerzity Kategórie Rozšírené vyhľadávanie

45 077   projektov
0 nových

Vypracované otázky zo Živočíšnej výroby 1

«»
Prípona
.doc
Typ
vypracované otázky
Stiahnuté
34 x
Veľkosť
0,1 MB
Jazyk
slovenský
ID projektu
39332
Posledná úprava
22.01.2012
Zobrazené
1 561 x
Autor:
srnocka
Facebook icon Zdieľaj na Facebooku
Detaily projektu
Popis:
Vypracované otázky ku skúške zo Živočíšnej výroby

1. Plodnosť hospodárskych zvierat
Je to najdôležitejšia reprodukčná úžitková vlastnosť. Pravidelná gravidita a schopnosť matiek prinášať na svet zdravé a životaschopné potomstvo. Podľa počtu mláďat vo vrhu rozdeľujeme zvieratá na unipárne a multipárne. Plodnosť zabezpečuje zvieratá pre vlastnú obmenu stáda a pre produkciu na trh spotrebiteľa.

2. Hormonálna regulácia ovulácie
FSH- stimuluje rast a zrenie Grafových folikulov
LH – dozrievanie Grafových folikulov, rast a vývin žltého telieska
Prolaktín LTH – udržuje funkciu žltého telieska a podporuje tvorbu progesterónu
Progesterón – stimuluje maternicu na príjem vajíčka
Estrogény – stimulujú rast pohlavných orgánov a vytvárajú príznaky ruje

3. Využitie biotechnológií v reprodukčnom procese
Biotechnológie sú súčasťou riadenej reprodukcie, rozumie sa systematické ovplyvňovanie pohlavných funkcií s cieľom zabezpečiť kontinuálnu, pravidelnú a potrebám výroby zodpovedajúcu produkciu mláďat. Zaraďujeme sem: insemináciu, synchronizáciu ruje a pôrodov, transplantáciu ranných embryí (60% úspešnosť), ovplyvňovanie pohlaví, génové manipulácie.
...

Kľúčové slová:

plemená

živočíšna výroba

chov koní

ošípané

mliekové plemená

mäsové plemená



Obsah:
  • 1. Plodnosť hospodárskych zvierat
    2. Hormonálna regulácia ovulácie
    3. Využitie biotechnológií v reprodukčnom procese
    4. Pôrod a hodnotenie plodnosti kráv a býkov
    5. Mlieková úžitkovosť
    6. Mäsová úžitkovosť
    7. Kvalita mäsa HZ
    8. Speňažovanie jatočných zvierat
    9. Rast, vývin, rannosť a tuk podľa miesta uloženia
    10. Charakteristika ovčej vlny, chemické a kvalitatívne zhodnotenie
    11. Morfologická a histologická stavba vlasu
    12. Fyzikálne vlastnosti vlny
    13. Charakterizujte mliekové plemená HD
    14. Charakterizujte mäsové plemená HD
    15. Charakterizujte kombinované plemená HD
    16. Kategórie HD
    17. Riadenie programu v kontrole úžitkovosti ošípaných
    18. Hierarchické usporiadanie chovov ošípaných, hybridizačné programy
    19. Charakterizujte plemená ošípaných v pozícii A
    20. Charakterizujte plemená ošípaných v pozícii B
    21. Charakterizujte plemená ošípaných v pozícii C
    22. Charakterizujte jemnovlnové plemená oviec
    23. Charakterizujte polojemnovlnové plemená oviec
    24. Charakterizujte polohrubovlnové plemená oviec
    25. Charakterizujte hrubovlnové plemená oviec
    26. Charakterizujte mäsové plemená oviec
    27. Pracovná úžitkovosť koní
    28. Plemená koní
    29. Všeobecný adaptačný syndróm
    30. Kategórie ošípaných
    31. Výkonnostné skúšky mnohostranne a jednostranne úžitkových koní
    32. Výživa ošípaných (zložky krmiva)
    33. Ustajnenie a technika chovu koní
    34. Welfare chovu HZ
    35. Znaky konštitúcie a zovňajšku ošípaných
    36. Aké sú parametre úžitkovosti finálneho hybrida ošípaných
    37. Aké je jatočné zloženie tela ošípaných mäsového úžitkového typu
    38. Vplyvy pôsobiace na kvalitu mäsa (vonkajšie a vnútorné)
O súboroch cookie na tejto stránke

Súbory cookie používame na funkčné účely, na zhromažďovanie a analýzu informácií o výkone a používaní stránky.

Nastavenia Povoliť všetko