Hľadaj Zobraz: Univerzity Kategórie Rozšírené vyhľadávanie

45 077   projektov
0 nových

Základy ekonomiky - vypracované otázky

«»
Prípona
.docx
Typ
vypracované otázky
Stiahnuté
29 x
Veľkosť
0,1 MB
Jazyk
slovenský
ID projektu
38683
Posledná úprava
02.01.2012
Zobrazené
1 251 x
Autor:
lucc
Facebook icon Zdieľaj na Facebooku
Detaily projektu
Popis:
Vypracovane otazky zo zakladov z ekonomiky od Laurovej

20. Inflácia – charakteristika, rozobrať.
a) mierne plazivá
b) cválajúca
c) hyperinflácia, príčiny, dôsledky

Inflácia je znehodnotenie peňažných prostriedkov, čo sa prejavuje rastom cenovej hladiny, resp. trvalým znižovaním kúpnej sily peňazí. Opakom inflácie je deflácia, ku ktorej dochádza vtedy, keď celková cenová hladina klesá. Pokles miery inflácie sa označuje pojmom dezinflácia.  ...

Kľúčové slová:

základné ekonomické pojmy

dôchodky

dane

dotácie

poistenie



Obsah:
  • 1.Výrobné podmienky – členenie, metódy hodnotenia pôdy
    2.Majetok, DHM, DNM, DFM, definícia, členenie, ceny na oceňovanie DHM
    3.Dôchodky – charakteristika, vzorce
    4.Naturálne výsledky výroby – charakteristika, vzorce
    5.Výrobné faktory
    6. Pracovné sily – rozobrať hľadiská
    7. Majetková a kapitálová štruktúra, charakteristika, rozobrať vlastné a cudzie zdroje
    8. Investície – definícia, rozobrať finančné, kapitálové, nehmotné investície, vymenovať vlastné zdroje, pojem samofinancovanie
    9. Konkurencia – definícia, rozobrať nedokonalú konkurenciu
    10. Výnosy – charakteristika, rozobrať
    11. Výkony (tržby) – charakteristika, rozobrať
    12. Zisk – charakteristika, funkcie, varianty výsledku hospodárenia
    13.Vymenovať a charakterizovať integračné zoskupenia
    14. Náklady – definícia: a) celkové náklady (CN), b) vlastné náklady (VN)
    15. Produktivita práce (Pp) – definovať, rozobrať
    16. Definovať intenzitu poľnohospodárskej výroby, vymenovať, ktoré sú ukazovatele
    17. Definovať rentabilitu, akú poznáme, napísať vzorce
    18. Vymenovať a charakterizovať typy politík štátu
    19. Dane
    20. Inflácia – charakteristika, rozobrať
O súboroch cookie na tejto stránke

Súbory cookie používame na funkčné účely, na zhromažďovanie a analýzu informácií o výkone a používaní stránky.

Nastavenia Povoliť všetko